Bu baharat iğne ipliğe çeviriyor! Acısı kalorileri yakıyor

Baharatlar hayatımızın vazgeçilmezleri. Her baharat farklı faydaları içerir. İşte en çok kilo verdiren o baharat...

Bu baharat iğne ipliğe çeviriyor! Acısı kalorileri yakıyor

Baharatlı besinler Doğu kültüründe oldukça fazladır. Peki hangi baharat hangi faydaları içeriyor? İşte detaylar...

BAHARATLAR VE FAYDALARI

Kırmızı Biber: Kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırabilir. Boşaltım sistemine de olumlu etkileri olan kırmızı biber, lezzetiyle de en sık tercih edilen baharat çeşitlerindendir.

Karabiber: Yine ülkemizde sık kullanılan baharatlardan birisidir. Karabiberin, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı direnci artırdığı söyleniyor. Çorbalarda kullanıldığında hem lezzetli hem de faydalı olabiliyor. Boğazı yumuşatma özelliği vardır. Çay içerisinde de kullananlar bulunmaktadır.

Kekik: Özellikle et yemeklerinde kullanılır. Lezzete lezzet katar. Hazımsızlığı önler. Mideyi rahatlatır, gaz oluşumunu önler. Kan kolesterolünü düzenleme özelliği de bulunmaktadır.

Kimyon: Özellikle emziren anneler üzerinde olumlu etkiler bırakır. Süt salınımını artırdığı ve bebeğin gazını aldığı yönünde bilgiler bulunmaktadır.

Nane: Hazımsızlığı gidermede, mide bulantısını azaltmada yardımcı olur. Stres önleyici özelliğinin yanı sıra rahatlatma özelliği de bulunmaktadır. Naneyi yemeklerde lezzet artırmak için kullanabilir ya da kış aylarında çay olarak da tüketebilirsiniz. Boğaz ağrılarına iyi geldiği söylenmektedir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın