Bingöl usulü cevizli helista helvası tarifi

Bingöl yöresi ve tatlı ve yemekler çok beğeniliyor. Helvanın en güzel halini ise helista tarifinde görebiliyoruz. Peki Bingöl usulü cevizli helista nasıl yapılır? İşte cevabı...

Bingöl usulü cevizli helista helvası tarifi

Bingöl usulü cevizli helista tarifi Zuhal Topal ile Yemekteyiz menüsünde var. Peki Bingöl usulü cevizli helista nasıl yapılır? İşte cevabı...

MALZEMELER

6 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (sevmeyenler çiçek yağı yada margarin)

2 su bardağı toz şeker

3. 5 su bardağı su

5 adet ceviz

YAPILIŞI

Öncelikle şekeri ve suyumuzu ocağa koyup şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Çok değil kısık ateşte 7-8 dk kadar kaynayacak. Yağı eritip ununu koyuyoruz .Kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşince şerbetimizi yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. (şerbeti az gelirse yarım bardak kadar daha kaynar su ekleyip ateşte karıştırabilirsiniz)Antep fıstığı, ceviz yada fındıkla servis edebilirsiniz.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın