Yazarlar

Yasemin Miras

Yasemin Miras

Mutfağınızda güzelleşin

Biz kadınlar hangi yaşta olursak olalım güzelliğimize para harcamaktan asla vazgeçemiyoruz; oysaki bütün malzemeler mutfakta elimizin altında…

Bu hafta sizlere mutfaktaki malzemelerle cildinize neler yapabilirsiniz? Hazırladığınız sebze ve meyvelerin cilt üzerindeki etkileri nelerdir? Sizler için araştırdım..

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN KAHVE

Yüzünüzdeki tüm ölü derilerin gitmesi için harika bir yöntem kahve telvesiyle yapılan maske.

Orta büyüklükte bir kapta, 1/2 su bardağı çekilmiş kahve, 1/2 su bardağı şekersiz kakao tozu, bir fincan tam yağlı süt (ya da isterseniz badem sütü), bir çorba kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı balı birleştirin. Eğer kalın bir yüz maskesi tercih ediyorsanız o zaman sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu maskeyi cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizin nasıl yenilendiğine inanamayacaksınız. Bu maskeyi 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

AVOKADO’NUN BİTMEYEN FAYDALARI

Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile yarım avokadoyu birleştirin. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın. Cildinizin yumuşadığını fark edeceksiniz.

EN ESKİ GÜZELLİK MASKESİ

Salatalığın cilde faydasını bilmeyen yoktur. Yüze salatalık koyarak cildi dinlendirmek en eski güzellik maskelerinden biri. Salatalığın içindeki vitaminler ve antioksidan maddeler koyu renk gözaltları için birebir. Ayrıca salatalık hücre gelişimini destekler, cildi tamire yardımcı olur.

İşte salatalıklı maske; Rendelenmiş ya da doğranmış 1 salatalık, bir büyük fincanın 4'te 1'i kadar yoğurt, 1 çay kaşığı aloe vera suyu, bir tutam deniz tuzu.

Tüm malzemeleri harmanladıktan sonra yüzünüzde 10- 15 dakika bekletin. Daha sonra iyice durulayın

ELMA İLE STRES ATIN

Elmanın cildinizi parlatma, aydınlatma ve pürüzsüzleştirme potansiyeli vardır. Bunun sebebi elmanın cildinizin pürüzsüz ve genç kalmasını sağlayacak kolojen bakımından zengin olmasıdır. Özellikle kırmızı elmayı yemek ise cildinize gül renkli bir parlaklık kazandıracaktır.

CHİA İLE GÜZELLEŞİN

Düzenli olarak chia tohumu maskesi uyguladığınızda fark edeceğiniz etkilerden biri bu. Chia tohumu cildinizi daha gergin bir hale getirir. Bunun yanı sıra gözeneklerinizi belirgin şekilde azaltır.

Yasemin Miras Diğer Yazıları