Yazarlar

Çağla Gürsoy

Çağla Gürsoy

Nisan ayı nereye gitti? Mayıs'ta yanına mı gidiyor?

Yaz geldi! Bayram geldi! Korona gidiyor! Ne güzel bir enerjiyle başladım yazıma bakın artık karamsarlıktan çok sıkıldım çünkü... Yaz geliyor fakat dışarı çıkamıyoruz, bayram geliyor fakat tatile gidemiyoruz isyanlarından ciddi anlamda çok sıkıldım. Biraz gerçeklerle yüzleşip bu süreci en bilinçli nasıl 'atlatabiliriz'e odaklanma vakti şu an. Her fırsatta maskeleri fırlatıp dışarı koşma vakti değil. Gelelim bu dönemin trendlerine. Neler yapıyoruz neler konuşuyoruz kaleme alayım dedim.

UÇUP GİDEN ZAMAN KAVRAMI

Evlerimize kapandığımızdan beri farkında mısınız zaman ne kadar hızlı geçiyor. Özellik nisan ayı hangi ara geldi gitti anlamak zor. Doğum günümü ve 23 Nisan’ı kutlamamış olsam nisan sanki hiç yaşanmamış diyeceğim öyle bir yanılsama içerisindeyim yani. Mayıs ayı da aynı hızla akıp gidiyor. Baktım herkes aynı konuyu konuşuyor şu ara. ’’Ya nasıl geçti bu 2 ay?’’ Kimse anlamıyor ve ne yaptığını da hatırlamıyor. Dedim bu işin muhakkak psikolojik ve bilimsel bir açıklaması vardır ki zaten varmış. Tüm dünya aynı hissiyat içerisinde olunca hemen uzmanlar yaşanan bu süreç hakkında açıklamalar yapmış. Çok detaylı ve uzun bir araştırma fakat işin özeti şu; bir günün uzun veya hızlı geçmesi tamamen gün içinde yapılan aktiviteler ile doğru orantılıymış. Farklı aktiviteler içinde ve farklı insanlarla muhatap olunan bir gün insana çok daha yoğun ve uzun gelirmiş. Örneğin bir tatile gittiğimizde iki günlüğüne dahi olsa 1 haftadır buradayım sanki hissi vardır ya işte bu tamamen çok fazla aktivite içinde olmakla alakalı. Korona hadisesi ve karantinalar başladı başlayalı spesifik olaylar dışında her gün bir öncekinin ve bir sonrakinin aynısı. Beyin anı depolamak yerine kendini dinlenmeye alıyormuş ve yeni anılara yer açıyormuş. Ne romantik oldu bunu böyle söyleyince. Geleceğe umutla baktığınız ve bol bol yeni güzel anılar depoladığınız günleriniz olsun inşallah.

YÜZ YOGASI İLE TANIŞTIK

Evde otururken kendine bir iyilik yap ve yüz yogası ile tanış dedi bir arkadaşım. Yüzün daha sağlıklı, dinç ve genç görünmesi için yapılan egzersizler bunlar kısacası. Meğerse bu korona süreciyle başlayan evde spor aktiviteleri yerini yüz egzersizlerine bırakmış. Çoğunluk kadınlar olmak üzere yüz yogasına öyle bir rağbet olmuş ki işin içine girince anladım. Youtube videolarıyla birçok arkadaşım belli başlı hareketleri öğrenmişler ve sık aralıklarla tekrarlıyorlarmış. Sonuçlar ise şaşırtıcı. Kimi kırışıklıklarından kurtulmuş kimi çene hattını belirginleştirmiş kimi ise gıdısını yok etmiş. Yüz yogasının kısaca sistemi, hiç kullanılmayan yüz kaslarını çalıştırmak ve lifting sağlamak ya da çok yapılan mimik çizgilerini dinlendirerek yok etmek. Üşenmezseniz arama motorunda yüz yogası yapanların öncesi ve sonrası fotoğraflarına göz atın. Sonuçlar etkileyici.

Çağla Gürsoy Diğer Yazıları