Yazarlar

Çağla Gürsoy

Çağla Gürsoy

Bayram dalgalı geçti

Ağustos başındaki bayram geldi, gelecek, nasıl geçecek, tatile gidilecek mi? gibi sorular döner dururken çoktan Kurban Bayramı’nı da bitirdik bile. Yaşadığımız pandemi sürecinden ötürü diğerlerinden çok farklı bir yaz tatili geçiriyoruz. Haziran ayı tedirginliğin aynı oranda da tedbirin en yüksek olduğu aydı. Temmuz ve ağustos başlangıcı ise göz korkutur cinsten geçiyor. Ben de tatile çıkıp, restoranlara giden bir insan olarak çuvaldızı önce kendime batırarak eğlence uğruna fazla kalabalık içinde bulunanları ve buna mahal veren mekanları (hijyen önlemlerini yerine getiren kişi ve işletmelere sözüm yok) kınıyorum. Evlere kapandığımız karantina sürecinin patlaması niteliğindeydi bu eğlence merakımız. Umarım yüzümüze gözümüze bulaştırmadan alnımızın akıyla şu normalleşme sürecini tamamlar, vaka artışını durdururuz.

MOMO OLAYINI ANLAYABİLEN VAR MI?

Çeşme’nin en popüler özel plajlarından Momo Dalyan’da yaşanan hadiseyi duymayan kalmamıştır. O yüzden olayı kısa geçiyorum. Ukranyalı ünlü bir model ağızı burnu kan içinde kalmış korkunç bir fotoğrafını yayınlayarak plajın güvenlikleri tarafından darp edildiğini açıklıyor. Biz başta hemcinsleri olarak hemen ayaklandık, turist veya başka memleketten olması hiç fark etmez kadına şiddete bu kadar hassas olduğumuz bir dönemde bir güvenlik görevlisinin bu hareketi affedilemezdi. Momo’nun sahibini ve işletme ekibini yakından tanıyan biri olarak ilk haberi gördüğümde ‘’Bu işte bir terslik var!’’ dedim. Evet! herkesi misafir olarak kabul etmedikleri doğru, hedefledikleri belirli bir müşteri kitlesi dışına çıkmadıkları doğru, bu nedenle kapıdan dönen çok kişiyi de kızdırmışlardır tahminimce lakin içeride hiçbir zaman ne bir kötü söze ne de bir kabalığa maruz kalmamışızdır. İşletme ekibinde çoğunlukla kadınların çalıştığı bir mekanda kadına şiddet olayının yaşanması beni çok şaşırtmıştı. Sonuç olarak Ukranyalı model mekan güvenlikleri tarafından değil, Arap asıllı sevgilisi tarafından darp edilmiş, güvenlik kameraları bunu ortaya çıkardı. Şimdi akıllarda tek bir soru; Neden?

DUALARIMIZ BEYRUT İLE

Momo olayı sanırım Sağlık Bakanlığı’nı iyice dikkat ettirdi. Bu eğlence mekanları ve Momo ile beraber Çeşme içerisinde birkaç mekan daha sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 15 günlük kapama cezası aldı. Zaten kısa olan sezonda çalışanlarının ve kendi giderlerini zar zor çıkarmaya çalışan mekanlar için büyük darbe oldu. Onlar adına üzgünüm umarım tüm mekanlar gerekli önlemleri alır ve tekrar bu gibi cezalar uygulanmaz. Bizim gündemimizde bunlar varken, salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’da korkunç bir patlama gerçekleşti. Sayısız kere ziyaret ettiğim ve birçok arkadaşımın yaşadığı bu şehirde bu derece korkutucu bir olay yaşanması beni de derinden sarstı. Ölü sayısı 100’ü geçti, umarım yaralıların hepsi kurtarılır. Beyrut zaten ufak bir şehir, neredeyse tüm ev ve iş yerlerinin camları patlamış, limandaki patlama ile beraber ve tüm halk korku içinde hâlâ... Dualarımız onlarla Allah yardımcıları olsun.

Çağla Gürsoy Diğer Yazıları