Türker İnanoğlu'ndan Sinemaya Adanmış Bir Ömür... 'Siyah beyaz filmler ağlatıyor'

Unutulmaz filmlerin yapımcısı olan Türker İnanoğlu, “Siyah beyaz Türk filmlerini izlerken bir bakıyorum hepsi ölmüş. Başlıyorum hıçkırarak ağlamaya” dedi.

Türker İnanoğlu'ndan Sinemaya Adanmış Bir Ömür... 'Siyah beyaz filmler ağlatıyor'

Türk Sineması’nın duayen isimlerinden yapımcı Türker İnanoğlu, ‘Sinemaya Adanmış Bir Ömür’ adlı 14. kitabını çıkardı. 64 yıldır sinema sektörüne hizmet veren ‘Bay Sinema’ lakaplı İnanoğlu, kitabında Yeşilçam anılarına yer verdi. 19 yaşında reji asistanı olarak sinemaya adım attığını söyleyen İnanoğlu, “Bir gün yönetmenin asistanı askere gidecekmiş. ‘Türker Bey’i alalım o zaman’ dediler. Ben de güzel sanatlara gidiyordum. ‘Asistan ne iş yapar?’ dediler. Ben de ‘bilmiyorum’ dedim. Asistan, rejisörün yardımcısıdır. Eğer başarılı olursan, bir numara olursun dediler” şeklinde konuştu.

SENARYO YAZIYOR

Hâlâ senaryo yazdığını söyleyen 84 yaşındaki usta isim, “Bazı geceler senaryo çalışması yaptığım için uyuyamıyorum. Televizyonu kurcalarken siyah-beyaz eski Türk filmlerine rastlayıp izliyorum. Bir bakıyorum. Hepsi ölmüş. Başlıyorum hıçkırarak ağlamaya” şeklinde konuştu. 

YEŞİLÇAM’I BİLSİNLER!

Duayen isim, kitabı çıkarmasının nedenini ise şöyle anlattı: “Yarına bırakmak için yapıyorum. Yeşilçam nedir, bilsinler. Yeşilçam bu işin mayasıdır. Maya olmasaydı, hamur olmazdı.”

Tüm Magazin haberleri için tıklayın