Lerzan Mutlu'dan Seren Serengil'e hakaret davası

Şarkıcı Lerzan Mutlu, kendisi hakkında modacı Gülşah Saraçoğlu'na hakaret içerikli ses kaydı gönderdiğini iddia ettiği Seren Serengil hakkında dava açtı.

Lerzan Mutlu'dan Seren Serengil'e hakaret davası

Lerzan Mutlu, modacı Gülşah Saracoğlu'nun telefonuna kendisine yönelik hakaret içerikli ses kaydı gönderdiği iddiasıyla Seren Serengil'den şikayetçi olmuştu. Serengil'in iki yıla kadar hapis istemiyle yargılaması başladı. Duruşmaya müşteki sıfatındaki Lerzan Mutlu ve avukatı Burak Temizer katıldı.

Duruşmada Lerzan Mutlu şu açıklamayı yaptı:

'Sanık beni zaten uzun süreden beri çeşitli platformlar aracılığıyla küçük düşürme ve rencide etme amacındaydı. Olay günü bir ödül gecesine davetliydik. Davete gitmek üzere arkadaşım Gülşah Saraçoğlu'nun Nişantaşı'ndaki atölyesinde bir araya geldik. Hep birlikte arkadaşlarımızla kahve içtiğimiz sırada sanık Seren Serengil Whatsapp üzerinden Gülşah Saraçoğlu'na ses kaydı gönderdi.

Sanığın benim hakkımda ettiği küfür ve hakaretleri içeren ses kaydı, ortamdaki kişilerce aynı anda ve doğrudan duyuldu, hepimiz şok olduk. Sanık Seren Serengil zaten bu ses kaydını birçok kişi duysun diye kasıtlı olarak Gülşah Saraçoğlu'na attı çünkü olay günü Gülşah'ın atölyesinde olduğumuza dair hikâye paylaşmıştık, sanık da bunun akabinde bu ses kaydını gönderdi. Sanıktan şikayetçiyim.'

GÜLŞAH SARAÇOĞLU TANIKLIK YAPTI

Duruşmada tanıklık yapan Gülşah Saraçoğlu ise şunları söyledi:

'Elbise provası yaptığımız sırada sanık Seren Serengil'den bana sesli bir mesaj geldi. Ses kaydını açtığımda konuyu Lerzan'a getirip hakaret içeren sözler söylemeye başladı. Olay öncesinde müştekinin benim atölyeme geleceğini bildiği için bilerek ve kasıtlı olarak bana ses kaydı gönderdi. Sanığın amacının müşteki Lerzan Mutlu'ya bu ses kaydının duyurulması olduğunu düşünüyorum.'

Mutlu'nun avukatı Burak Temizer, Gülşah Saraçoğlu'nun müvekkilinin en yakın arkadaşı olduğunu belirtti ve müvekkiline haber vereceğini bilerek ses kaydı attığını söyleyip sanık Seren Serengil'in cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme ise sanık Seren Serengil'in bir sonraki celsede hazır edilmesi için süre verilmesine, eksik hususların da giderilmesine hükmetti ve duruşmayı erteledi.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın