Hayrete düşüren olay... Ablası için geldiler Safiye Soyman'ı alıp nikah kıydılar

Ünlü şarkıcı Safiye Soyman, Lerzan'la Çok Mutlu programına konuk oldu. Özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Safiye Soyman, 13 yaşında evlendirilmesiyle ilgili detayları anlattı. Soyman, gelen görücülerin ablasının nişanlı olmasını öğrenmesinden sonra kendisini istediklerini söyledi. Soyman'ın açıklamaları gündem oldu.

Hayrete düşüren olay... Ablası için geldiler Safiye Soyman'ı alıp nikah kıydılar

Faik Öztürk ile mutlu bir beraberliği olan Safiye Soyman, Uçankuş'ta yayınlanan Lerzan'la Çok Mutlu programının konuğu oldu. 13 yaşında evlendirilip 15 yaşında anne olan Soyman, hayatına dair özel açıklamalarda bulundu.

Lerzan Mutlu'nun, "13 yaşında evlendiriliyorsun. Ailenin senin isteğin dışında yaptığı bir şey miydi?" sorusuna yanıt veren Safiye Soyman, şunları söyledi: 'Tabii ki görücü usulü evlilik oldu. Önce ablamı istemeye gelmişlerdi. Annemin arkadaşının oğlu, memleketten Kırşehir'den. 'Ayşe Hanım'ın bir kızı var, gidelim görelim' diye düşünüyorlar.

'BIRAKALIM ABLAYI, KÜÇÜK KIZI İSTEYELİM'

Ablamın nişanlı olduğunu duyunca 'bırakalım ablayı küçük kızı isteyelim' diyorlar. Benim yaşım daha küçük, 'küçükse büyütürüz, gelinimiz olsun' diyorlar. Ablamdan daha görkemliydim, boylu poslu. Hiç '13 yaşında' demezsin. 'Seni istiyoruz' dediler. Annem ve babam, önce 'o çok küçük, olmaz' dediler. Babam sordu bana, daha çocuğum anlamıyorum ki...

Babam beni verdi. 15 gün nişanlı kaldım, alelacele evlendirildim. Mahkeme kararıyla yaşımı büyüttüler. Nikah olmuyor çünkü, annenin babanın imzası gerekiyor. Hakim, babama, 'Hoca efendi bakamadıysanız bırakın ben bakayım, parmak kadar çocuğu evlendiriyorsun' dedi. Hayatım boyunca unutmam onu. Babam 'yerin dibine girdiğim bir gündü' dedi, çok üzülmüştü.'

Safiye Soyman, çocuk yaşta yaptığı bu evliliğinden iki çocuk sahibi olmuş ve 11 yıl sonra eşi Ziya Akaröz'den boşanmıştı.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın