Yetim çocuklara organik gıda

Reyhanlı'da kurulan ‘iyilik' temelli çiftlikte üretilen meyve, süt ve yumurta günlük olarak yetimhanelerdeki çocuklara dağıtılıyor. Üretimde Suriyeli sığınmacılar da yer alıyor.

Yetim çocuklara organik gıda

Hatay Reyhanlı'da 'Tarım ve Hayvancılık Proje Uygulama Alanı' projesi kapsamında sera ve çiftlik kuruldu. Burada hem Türklere ve Suriyeli sığınmacılara meslek edinmeleri için imkan sunuluyor hem de üretilen gıda ürünleri yetimhanelere gönderiliyor. Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü tarafından yürütülen projede seralardan toplanan çilek ve muzlar vakit kaybedilmeden araçlara yükleniyor.

7.5 TON MEYVE TOPLANDI

Yumurta ve sağılan süt de soğuk hava deposunda muhafaza ediliyor. Türk Kızılay ekipleri ile kursiyerler tarafından bu yılın başından bugüne hasat edilen 7.5 ton muz ve çilek yetimhanelerde kalan çocukları sevindirdi. Çiftlikte günlük ortalama 70 litre süt ile 80 yumurta elde ediliyor. Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş, "İhtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze de olsa destek olunduğu için mutluyuz" dedi.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın