Bugün (Çarşamba-Perşembe) toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma ne zamana kadar ücretsiz?

Müslüman alemi için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başladı. Kurban Bayramı süresi boyunca İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için toplu taşıma ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Bayram boyunca ücretsiz seyahat eden vatandaşlar 'Toplu taşıma ne zamana kadar ücretsiz?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Çarşamba ve perşembe günü toplu taşıma ücretsiz mi?

Bugün (Çarşamba-Perşembe) toplu taşıma ücretsiz mi" Toplu taşıma ne zamana kadar ücretsiz"

9 gün idari izin ilan edilen Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü itibarıyla başladı. Bayram süresi boyunca toplu taşımanın ücretsiz olmasıyla beraber vatandaşlar seyahatlerini para ödemeden gerçekleştirdi. Bayramın son günü itibarıyla "Toplu taşıma ne zamana kadar ücretsiz?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın toplu taşıma ücretsiz mi?

TOPLU TAŞIMA NE ZAMANA KADAR ÜCRETSİZ?

9 Temmuz Cumartesi günü itibarıyla başlayan ücretsiz toplu taşıma uygulaması 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Toplu taşıma 13-14 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günü ücretli olacak. 15 Temmuz resmi tatilinde ise toplu taşıma yeniden ücretsiz olacak.

İETT tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da toplu taşıma 9 günlük tatilin Kurban Bayramı'na denk gelen 4 gününde ücretsiz yapılacak. 9 günlük tatil dönemine gelen 15 Temmuz günü de resmi bayram olduğu için seferler ücretsiz yapılacak.

KÖPRÜLER VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, devletin işlettiği köprüler ve otoyolların Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacağını söyledi. Böylece geçen bayramdaki gibi devletin işlettiği yollar ücretsiz olacak.

Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki köprü ve otoyollar, 9-12 Temmuz arasında ücretsiz, 13-14 Temmuz'da ise ücretli olacak.

  • toplu taşıma
  • bayram
  • bayramda toplu taşıma
Tüm Güneş haberleri için tıklayın