Yabancı alıcılar Türk ayakkabısına geliyor

Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 22.2 artışla 328 milyon dolar ihracata imza atan ayakkabı sektörü yıl sonunda ihracatta rekora imza atmayı hedefliyor.

Yabancı alıcılar Türk ayakkabısına geliyor

Ayakkabı sektörünün küresel vitrini olarak nitelendirilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı, 11 Mayıs'ta Antalya'da kapılarını açmaya hazırlanıyor. 100 üretici firmanın yer alacağı fuara bu yıl 26 ülkeden yaklaşık 800 yabancı alıcı gelecek.

HEDEF 1.5 MİLYAR DOLAR

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek fuarı Arnavutluk, Azerbaycan, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Gürcistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün'den 800 yabancı alıcı ziyaret edecek. Bu ülkelerdeki zincir mağaza yetkilileri ve toptan alıcılar şimdiden otel ve uçak rezervasyonlarını yaptırmış durumda. EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, ayakkabı sektörünün yıl sonunda 1.5 milyar dolarla ihracatta rekora imza atabileceğini söyledi.

RUSYA VE UKRAYNA'DAN KATILIM AYNI

Erkan Demir, şöyle konuştu: "Eksposhoes yabancı alıcılar için bir çekim merkezi haline geldi. Bu durum bize Türk ayakkabı sektörünün tasarım, üretim kabiliyeti ve fiyat-kalite anlamda dünyayla rekabet edebilir hale geldiğini gösteriyor. Sektörümüzün ve ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı sağlamak için bu fuarı düzenliyoruz. Yabancı alıcılar bizim fuarımıza uğramadan sezonu kapatmıyor. Rusya ve Ukrayna'dan fuarımıza gelecek yabancı ziyaretçi sayımızda da bir düşüş yok."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın