Türkiye'de yatırımlar harıl harıl sürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan buluşmaları kapsamında bu kez Ankara'da 86 bin metrekarelik üretim sahasıyla Türkiye'nin sektöründeki en büyük tesisi olan Adore Mobilya'da işçilerle iftar yaptı.

Türkiye'de yatırımlar harıl harıl sürüyor

Özellikle salgından sonra Türkiye'nin üretim kabiliyetlerinin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gerek yurtiçindeki gerek yurtdışındaki firmalarımız Türkiye'nin üretim kabiliyetlerinin ne kadar güçlü olduğunu gördüler ve biz dünyada nasıl alternatif bir tedarikçi olabiliriz diye Türkiye'nin her tarafında yatırımlar harıl harıl devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞÇİLERE ÖVGÜ

Varank, ülkeye gelen global markalara neden Türkiye'yi tercih ettiklerini sorduğunu aktararak, şöyle konuştu: "Bize 'Biz dünyanın her tarafında fabrikalarımızda üretim yapıyoruz ama Türk çalışanı, çalıştığı yeri kendi evinden farklı görmediği için iş yerine o kadar çok sahip çıkıyor ki en fazla verimi Türkiye'deki fabrikalarımızda görüyoruz' diyorlar. Bu aslında bizim medeniyetimizden, kültürümüzden, gelenek göreneğimizden, inancımızdan gelen bir anlayış." Fabrikada yapılan hazır paketli mobilya üretimiyle Yunanistan'da piyasa hakimiyeti bulunduğuna işaret eden Varank, "Biz bunları başarabilecek bir ülkeyiz, bunları başarabilecek bir medeniyetten geliyoruz. Üretimin her alanında özellikle yüksek katma değerli işlerde de hem firmalarımızı hem emekçi kardeşlerimizi destekleyerek Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri arasına sokmamızın önünde hiçbir engel yok" değerlendirmesinde bulundu.

50 ÜLKEYE İHRACAT

Adore Mobilya'nın üretim hattında incelemelerde bulunan Bakan Varank'a, 50'den fazla ülkeye ihracat yapıldığı ve tesisin 1.5 milyar dolarlık yatırımla kurulan güneş panelleriyle, kendi elektriğini ürettiği bilgisi aktarıldı.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın