18 Ocak Trabzon okullar tatil mi, var mı yok mu? Trabzon'da yarın okullar tatil mi?

Trabzon'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilmesi bekleniyordu. 2021 2022 eğitim öğretim yılında okula giden öğrencilerin yakından takip ettiği kar tatiline ilişkin Trabzon Valiliği'nden son dakika açıklaması geldi. Söz konusu internet aramalarında araştırılan '17 Ocak Trabzon'da okullar tatil mi?' sorularına ilişkin yapılan resmi açıklamanı detayları haberimize.

18 Ocak Trabzon okullar tatil mi, var mı yok mu" Trabzon'da yarın okullar tatil mi"

Trabzon'da kar tatiline ilişkin Valilik'ten beklenen açıklama geldi. 18 Ocak Salı için eğitime ara verilip verilmeyeceği yönünde araştırma yapan öğrenci ve veliler; "okullar tatil mi?" sorusuna yönelik yapılan resmi açıklamaları yakından takip ediyordu. İşte 18 Ocak için Trabzon Valiliği'nden gelen son dakika kar tatili açıklaması...

TRABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

18 Ocak için Trabzon'da okullar tatil edildi.

Trabzon'da 5 ilçede eğitime bir gün daha ara verildi

Trabzon'da il genelinde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle 5 ilçede eğitime bir gün daha ara verildi.

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada "18 Ocak 2022 Salı günü Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizdeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Ortahisar, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

17 OCAK OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, il genelinde kar yağışının devam ettiğini açıkladı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğime bir gün süreyle ara verildiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MGM'nin internet sitesinde yer alan uyarılara göre 11 ile turuncu, 8 ile ise sarı kod ile uyarı yapıldı.

Sarı uyarı yapılan iller: Bolu, Karabük, Samsun, Ordu, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak.

Turuncu uyarı yapılan iller: Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, "Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatlerinden itibaren Van'ın kuzeyi ile Bitlis çevrelerinde etkisini yitireceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Bitlis ve Muş çevrelerinde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. İl merkezlerimiz için beklenen günün en yüksek sıcaklıklar; Hakkari'de eksi 3, Van, Bitlis ve Muş'ta etsi 5 derece olması bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın