Tıp tarihine geçmişti! 'Kendim 39 kollarım 12 yaşında'

Türkiye'de ilk kez çift kol nakli Topal'a yapıldı! 12 yıllık kollarıyla makine bile kullanıyor. 2008'de kollarını kaybeden çiftçi Cihan Topal, 12 yıl önce yapılan nakille tıp tarihine geçti. Nakilli kollarıyla gündelik hayatını kolaylıkla sürdüren Topal, çuval kaldırıp, çırpma makinesi bile kullanıyor.

Tıp tarihine geçmişti! 'Kendim 39 kollarım 12 yaşında'

Aydın Efeler'de yaşayan ve 2008'de kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden çiftçi Cihan Topal (39), yaşamını 12 yıl önce nakil yapılan iki kolla sürdürüyor. 12 yıl önce Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli yapılan Topal, tıp tarihine geçti. 12 yıldan beri nakil kollarıyla yaşamını sürdüren Topal, her işini de kendisi görüyor.

Çalıştıkça kollarının güçlendiğini söyleyen Topal, "Herkes organlarını bağışlasın ki bütün nakil bekleyenler bir an önce benim gibi sağlıklarına kavuşsun" dedi.

HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Topal, dağlık arazide bulunan zeytinliğindeki ağaçlardan çırpma makinesi kullanarak topladığı zeytinleri çuvallarla sırtında taşıyor. "Şu an yapabildiklerim, benim için bir hayaldi" diyen Topal şöyle konuştu: "Zeytin çırpma makinesi bir nevi fizik tedavi. Kendim 39, kollarım 12 yaşında."

  • cihan topal
  • kol nakli
  • ömer özkan
Tüm Güneş haberleri için tıklayın