Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs'taki uçuşa hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs'ta açılacak.

Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs'taki uçuşa hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle 14 Mayıs'ta açılacak. Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

PİST 3 BİN METRE

Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yoluyla 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 aprondan oluşuyor. Havalimanında Türk çayının tanıtımı için büyük öneme sahip Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası çalışmaları ise açılışa yetiştirilecek. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin seferlerin 14 Mayıs itibarıyla başlayacağını duyurmasıyla biletler satışa çıkarıldı. THY Rize'ye ilk uçuşu, A330-300 tipi geniş gövdeli Airbus tipi uçakla yapmayı planlıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın, yöresel mimariyi yansıtan en önemli görselleri olan çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı tamamlandı.

TÜRKİYE'YE GÜÇ KATAN ÖDÜL TÖRENİ

MÜSİAD, geleceğin başarılı projelerini teşvik etmek amacıyla 'Türkiye'nin Gücü Ödül Töreni'ni düzenleyecek. 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törende Türkiye'nin gücüne güç katan isimler ve şirketler ödüllendirilecek. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Türkiye'nin geleceğine hizmet edebilecek potansiyel bir kitle için yeni ilhamlar oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın