Mehmetçik'i bomba yüklü maket uçakla vurmaya çalıştılar

Irak'ın kuzeyinde PKK, askerlerimize maket uçakla saldırmaya çalıştı. Maket uçak, güvenlik güçleri tarafından düşürüldü. Suriye ve Irak'ta saldırı girişiminde bulunan 13 PKK'lı öldürüldü.

Mehmetçik'i bomba yüklü maket uçakla vurmaya çalıştılar

AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi ve bölgede devam eden operasyonlarıyla büyük darbe alan ve eylem yapamaz hale gelen terör örgütü PKK, maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunmaya başladı. Irak'ın kuzeyinde üs bölgelerine saldırı yapmak üzere yaklaşan bomba yüklü maket uçak düşürüldü. Operasyonlarda, üs bölgelerine saldırı yapmak üzere yaklaşan patlayıcı yüklü bir maket uçak düşürüldü. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarına ait 4 mağara ve 1 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

13 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ

Mağara ve sığınaklarda ele geçirilen çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman ile muhtelif sağlık ve yaşam malzemesi imha edildi. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hâle getirildi. Operasyonda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 76'ya yükseldi. Öte yandan Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığındaki teröristlere bir darbe daha vuruldu. Saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 10 PKK/YPG'li terörist daha etkisiz hâle getirildi.

SİVİLLERİ ALIKOYDULAR

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Rakka iline bağlı Mahlat Köyü'nde tünel kazmaya başladı. Köy sakinleri duruma karşı çıkınca teröristler 2'si çocuk 13 sivili alıkoydu.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın