Kayıp Müslüme'nin annesi konuştu: Kan izi kime ait?

Bir haftadır kayıp yörük kızı Müslüme Yağal'ı arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Öte yandan Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınına katılan Müslüme'nin annesi açıklamalarda bulundu. Ailenin kaldığı çadırda bulunan kan izi dikkat çekti. Peki söz konusu kan izi kime ait?

Mersin 'in Gülnar ilçesinde, ailesi çadır kurarken ortadan kaybolan Müslüme Yağal'ı arama çalışmalarına 7'nci günde de devam ediliyor. Jandarma ekiplerinin ise baba Mehmet Yağal'ın "Husumetlilerimiz var" açıklaması üzerine küçük kızın kaçırılma ihtimaline yönelik araştırmaları sürüyor. Öte yandan Müge Anlı'nın canlı yayınına katılan anneye çadır yakınında bulunan kan izleri soruldu. Anne, o kan izinin kuş kanı olduğunu öne sürdü.

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için Mersin Gülnar'ın Yanışlı Mahallesi'ne göçen Sarıkeçili Yörükler'den Yağal ailesi, 10 Kasım'da konaklayacakları çadırı kurduktan sonra saat 17.00 sıralarında kızlarının kaybolduğunu fark etti.

Çadırın önünde oynarken ortadan kaybolan Müslüme'yi bulamayan ailenin kayıp başvurusu üzerine bölgede arama çalışmalarına başlandı. Jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT, sağlık ekipleri ile köylüler, iz ve kadavra köpekleriyle karadan arama çalışması yaparken, dron ve jandarma insanlı keşif uçağı (JİKU) ile de bölge havadan taranıyor. Karadan 20 kilometrelik alandan fazla bölge tarandı ancak minik Müslüme'den bir ize henüz rastlanılmadı.

ANNESİ KONUŞTU

Bununla birlikte bu sabah Müge Anlı'nın sunduğu programa katılan anne, açıklamalarda bulundu. Müge Anlı anneye çadırda bulunan kan izini sordu. Anne bu soru üzerine 'O kan değil. Ben onu biliyorum' dedi. Tekrar ne olduğu sorulunca da 'Kuş kanı o. Dağda yürüyene, uçana her şeye kuş derim ben' şeklinde cevap verdi.

'BENİM DÜŞMANIM VAR'

"Şüpheli bir şahıs gördün mü?" sorusuna ise "Hayır hiç öyle birini görmedim" yanıtını verdi.

Anne, "Benim düşmanım var, ben onu bilmiyorum. O takip ettiyse onu da ben bilmiyorum. Gözümle görmedim. Konya'da da biz aynı ailemizle malımızla, çadırımızda dururuz. Toplumda yaşamadım ki..." dedi.

Öte yandan Müslüme'nin babası Mehmet Yanal'ın "Husumetli olduğumuz birileri var ama bir çocuğa zarar vereceklerini düşünmüyorum" açıklaması üzerine jandarma ekipleri, bu yönde de araştırmasını derinleştirdi. Köylülerin ifadesini de alan jandarma, küçük kızın kaçırılma ihtimalini değerlendiriyor.

Pedofili hakkında 5 gerçek! Pedofiliyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

Tüm Güneş haberleri için tıklayın