Kamala'nın kahkahasına Avrupa'dan tepki! ‘Mülteci alın' talebine güldü

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Polonya ziyaretinde mültecilerle ilgili bir soruyu kahkaha atarak yanıtladı. Sivillerin öldüğü, milyonlarcasının mülteci olduğu bir dönemde atılan kahkaha büyük tepki çekti.

Kamala'nın kahkahasına Avrupa'dan tepki! ‘Mülteci alın' talebine güldü

Doğu Avrupa'ya üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcı Kamala Harris, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısında konuştu. Duda, 15 gün içinde yaklaşık 1,5 milyon mülteci geldiğini açıkladı. Duda aynı zamanda Harris'e, Polonya'ya gelen mültecilerin bir kısmının ABD'ye geçebilmesi için gerekli işlemlerin hızlandırılmasını rica ettiğini de aktardı.

BAŞKANLIĞI TRAJEDİ OLUR

Muhabirler Harris'e dönüp mülteci kriziyle ilgili soru yönelttiğinde ise olanlar oldu ve Harris soruya cevap vermeden önce kahkaha attı. "Yardıma ihtiyacı olan bir dost gerçek bir dosttur" diyerek kahkahalarla Polonyalı lidere dönen Harris; soruyu onun cevaplamasını sağladı. Ukraynalı lider Zelenski'nin önceki Basın Sözcüsü Iuliia Mendel sonradan sildiği bir tweet atarak 'Kamala Harris'in' bir sonraki başkan olması bir trajedi olur' dedi.

DÜNYA SAVAŞI OLMAYACAK

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Rusya'nın kimyasal silah kullanabileceğine yönelik uyarıda bulunurken, "ABD, gerginliği tırmandıracak adımlar atmaktan kaçınıyor. Uluslararası bir savaşa yol açmayacağız" şeklinde konuştu.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın