Kadın gazeteciye İsrail kurşunu! El Cezire muhabiri öldürüldü

İsrail, Al Jazeera muhabirini katletti. El Cezire'nin deneyimli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

Kadın gazeteciye İsrail kurşunu! El Cezire muhabiri öldürüldü

Al Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti, yerel gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralandı. Kurumun ilk nesil saha gazetecilerinden olan Şirin Ebu Akile, İsrail'in işgali altındaki topraklarda Filistin halkına yönelik saldırıları kayıt altına almak için bölgede uzun süredir çalışmalar yürütüyordu.

Akile'nin, daha önce "savaş muhabirliği yaptığı gerekçesiyle kendisini kaybetmekten korkan biriyle ilişki kurmadığı" ve bu yüzden evlenmediği ortaya çıktı. Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lolwah Alkhater, Shireen Abu Akleh'in öldürülmesini kınadı. Akleh'in basın yeleği giydiğini hatırlatan Alkhater; "Devlet destekli İsrail terörizmine durdurulmalı, İsrail'e koşulsuz destek son bulmalı" dedi. Türkiye, ABD, AB ve Arap ülkeleri, Akile'nin ölümünü kınadı, olaya ilişkin derin soruşturma istedi.

İsrail tarafından son 22 yılda böl- gede görev yapan 55 Filistinli gazeteci öldürüldü.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın