İYİ Parti'de deprem! HDP ve CHP'ye 'Ağır' diyet

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partinin A Takımı'nı değiştirdi. Koray Aydın teşkilattan alındı, çıkışlarıyla HDP ve CHP'de rahatsızlık yaratan Yavuz Ağıralioğlu yönetimden çıkarıldı, Cihan Paçacı pasifize edildi.

İYİ Parti'de deprem! HDP ve CHP'ye 'Ağır' diyet

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa toplantısı sonrasında parti içinde çok tartışılacak revizyona gitti. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, Başkanlık Divanı'nda önemli değişiklikler yapıldı. Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'içlerindeki tek ülkücü' diye nitelediği Koray Aydın'ı teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığından alarak, teşkilatı doğrudan kendisine bağladı. Akşener ayrıca Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'ye karşı sert sözleriyle öne çıkan Yavuz Ağıralioğlu'nu parti yönetiminden uzaklaştırdı ve CHP'ye açıktan eleştiri yönelten Cihan Paçacı'yı da pasifize etti. Siyasi kulislerde bu değişim, "HDP ve CHP'ye karşı ödenen ağır diyet" olarak yorumlandı.

HDP'YE SERT ÇIKAN İSİM

İYİ Parti teşkilatını kuran isim olan Koray Aydın'ın yeni görevi Siyasi İşler Başkanlığı olarak açıklandı. Daha önce bu görevi yürüten Cihan Paçacı ise Kurumsal İlişkiler Başkanlığına kaydırıldı. Akşener, Teşkilat ve Gençlik Politikalarını doğrudan kendisine bağladı. Akşener böylece 2023 seçim listelerini tek başına belirleyecek.

Partinin A Takımı'ndan çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu, HDP'ye sert muhalefeti ile öne çıkan isimlerin başında geliyordu. Ağıralioğlu, HDP'nin "Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin" açıklamasına, "HDP'nin problemi sadece PKK'ya mesafesizlik değildir. HDP'nin sadece PKK ile değil devlet millet düşmanlarıyla da mesafe problemleri vardır. HDP Türk milletinin bütün düşmanları ile iş yapmayı kendisi için meşru gören bir suç işleme organizasyonu haline dönmüştür" diye karşılık vermişti.

CHP RAHATSIZ OLMUŞTU

Ağıralioğlu, 9 HDP'linin fezlekesi konusunda da "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla TBMM'de bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da, İyi Parti'deki bazı isimlere "faşist ve ırkçı" demiş ve "HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir" diye konuşmuştu. Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" açıklamasına da tepki göstermişti. Ağıralioğlu, "Demokrasi ve hukukun yegane adresi Ankara'dır" demişti. Ağıralioğlu'nun "Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan" çıkışı da CHP'yi rahatsız etmişti. CHP yönetimi, Ağıralioğlu'nu Akşener'e şikayet etmişti. Ağıralioğlu, parti sözcülüğü, Grup Başkanvekilliği görevlerinden sonra Türk Dünyası ve Yurt Dişi Türkler Başkanı olana görev yapıyordu.

İTTİFAKTA TARTIŞMA ÇIKMIŞTI

Cihan Paçacı da Kılıçdaroğlu'nun 'tekil konuştuğunu' oysa vaatlerin ortaklaşa açıklanması gerektiğini söylemiş ve bu açıklama da ittifak içinde tartışmalara yol açmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun yanı sıra eski Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan da Yeni Başkanlık Divanı'na giremedi.

İYİ PARTİ'NİN YENİ A TAKIMI

Cihan Paçacı 'Kurumsal İlişkiler Başkanı', Şenol Sunat 'Seçim İşleri Başkanı', Mehmet Tolga Akalın 'Milli Güvenlik Politikaları Başkanı', Ünzile Yüksel 'Kadın Politikaları Başkanı' oldu. Ayfer Yılmaz 'Toplumsal Politikalar Başkanlığı', Sevinç Atabay 'Eğitim Politikaları Başkanlığı', Rıdvan Uz ise 'Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı' görevine getirilip, divandaki yeni isimler oldu.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın