'Güneş'e 195 kat yatırım

Türkiye'de güneşe yatırım 195 kat arttı. Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü, devlet destekleri sayesinde 8 yılda 195 kat artarak 7 bin 816 megavata ulaştı. 2014'te rakam sadece 40'tı.

'Güneş'e 195 kat yatırım

Son yıllarda yenilenebilir enerji yatırımı artan Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü, 8 yılda 195 kat arttı. Desteklemelerin de etkisiyle her yıl büyüyen kurulu güç, geçen yıl, 7 bin 816 megavata ulaştı. Çevreci Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Şallı, güneş enerjisi kurulu gücündeki artışın 'muazzam' olduğunu belirterek, bu artışta sağlanan desteklerin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

YAĞMUR, RÜZGAR ENGEL DEĞİL

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yapan Tolga Şallı, şöyle konuştu: "Türkiye sınırları içinde güneş enerjisinden faydalanamayacağımız bir yer yok. Güneyde Antalya'dan kuzeyde Karadeniz'e kadar her yerde faydalanabilirsiniz. Oraların daha bulutlu ya da rüzgarlı, yağmurlu olması bundan faydalanmamızı engellemiyor. Örneğin Almanya bizim kuzeyimizde yer alıyor. Buna rağmen kurulu gücü oldukça fazla."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın