2021 Engelli öğretmen ataması tercih başvuruları ne zaman başlayacak? MEB Engelli öğretmen ataması ön başvuru sonuçları açıklandı mı?

Engelli öğretmen atamalarına ilişkin ön başvurular sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından 750 kişinin kamuya atamasının yapılak. Başvuru sürecine ilişkin 'ön başvuru' ve 'tercih başvurusu' olmak üzere iki aşamadan gerçekleşeceği belirtilmişti. 8 Kasımda başlayan engelli öğretmen ataması ön başvurular sona erdi. Peki Tercih başvuruları ne zaman başlıyor?

2021 Engelli öğretmen ataması tercih başvuruları ne zaman başlayacak" MEB Engelli öğretmen ataması ön başvuru sonuçları açıklandı mı"

Engelli öğretmen ataması ön başvuruları ve tercih başvuru süreçleri yakından takip ediliyor. 8 Kasım'da başlayan engelli öğretmen atama ön başvuruları sona erdi. 750 atamanın gerçekleşeceği Milli Eğitim Bakanlığı duyurusunun ardından internet aramalarında "2021 Engelli öğretmen ataması tercih başvuruları ne zaman başlayacak? MEB Engelli öğretmen ataması ön başvuru sonuçları açıklandı mı?" sorularına yanıt arandı. İşte duyuruya ilişkin merak edilen detaylar...

Millî Eğitim Bakanlığınca, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 750 engelli öğretmen atamaları kapsamında 8 Kasım'da başlayan başvurular sona erdi. EKPSS puanlarının dikkate alınacağı ön başvuruların ardından tercih süreci başlayacak. Adaylar ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih başvurularını gerçekleştirecekler.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ÖN BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

750 engelli öğretmen atama kılavuzunda yer alan bilgilere göre ön başvurular 8 Kasım -12 Kasım 2021 saat 16.00 arasında yapılacak.

Ön başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan engelli öğretmen alımında, ön başvurular 12 Kasım 2021 saat 16.00'da sona erecek. Tercih başvurusu ise 22-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Engelli öğretmen alımında tercihlerin yapılması ve onay süreci 22-26 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 750 engelli öğretmen atamasının yapılacağı müjdesinden sonra atama takvimini belirlediklerini ifade ederek "2018 - 2020 yıllarındaki Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılanlar arasından atama yapılmak üzere, 8 - 12 Kasım tarihleri arasında ön başvurular alınacak. Tercihlerin yapılması ve onay süreci 22 - 26 Kasım 2021 tarihleri arasında, atamalar ise 3 Aralık'ta yapılacak." dedi.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir.

Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih başvurularının ilk günü olan 22 Kasım 2021 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

  • engelli öğretmen ataması
  • ön başvuru
  • tercih başvuruları
  • mep personel alımı
  • atama
Tüm Güneş haberleri için tıklayın