• $32,3313
  • 35,0955
  • 2298.39
  • 8987.28
30 Kasım 2021 Salı 07:23 | Son Güncelleme:

Açık görüş şartları neler? Cezaevlerinde açık görüşler 2021 ne zaman başlayacak, yarın mı?

Açık görüş şartları neler" Cezaevlerinde açık görüşler 2021 ne zaman başlayacak, yarın mı"

Açık görüş sürecine dair son açıklama Adalet Bakanlığı tarafından yapıldı. Uzun süredir merakla takip edilen cezaevi açık görüşleri, koronavirüs salgını dolayısıyla gerçekleştirilemiyordu. Bilim Kurulu'nda yapılan değerlendirmeler soncusunda tarih belli oldu. Peki, Açık görüş şartları neler? Cezaevlerinde açık görüşler 2021 ne zaman başlayacak, yarın mı?

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde açık görüşlerin ne zaman başlayacağını açıkladı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir görüşmeler gerçekleştirilemiyordu. Peki, Açık görüş şartları neler? Cezaevlerinde açık görüşler 2021 ne zaman başlayacak, yarın mı? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

CEZAEVLERİNDE AÇIK GÖRÜŞLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bilim Kurulu'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda cezaevlerinde açık görüş tarihleri belli oldu. Yapılan yazılı açıklamada, 'Adalet Bakanlığımıza iletilmek üzere cezaevlerinde salgın sebebiyle uygulanacak yeni kurallar tanımlanmıştır.' ifadesi yer almıştı.

Açıklamanın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konu hakkında detay paylaştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bilim Kurulu, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine riayet edilerek açık görüşlerin başlatılabileceğine karar verdi. Bu doğrultuda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüze, 'Mümkün olan en kısa zamanda açık görüşleri yapalım' dedik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı. 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren açık görüşler tekrar başlayacak. İki kapalı görüşe ilave, ayda bir açık görüş yapılmasına ilişkin gerekli planlamaları da başlattık. Açık görüşleri Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde uzun bir aradan sonra yapacağız." dedi.

AÇIK GÖRÜŞ ŞARTLARI NELER?

Görüş için belirlenen kurallar şu şekilde:

- Ceza ve İnfaz Kurumlarında gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve önlemler alınacak.

- Girişlerde ve salonlarda kalabalık oluşumunu önlemek için randevu sistemi planlanacak.

- Açık görüş alanında aynı zamanda bulunacak ceza infaz memurları, hükümlü/tutuklu ve ziyaretçi sayıları 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde belirlenecek.

- Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için önerilen aşılama şemasını tamamlamış olması, son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmiş olması veya son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olması istenecek.

- 6 ila 12 yaş arası çocuklardan son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenecek.

- Kovid-19 belirtisi ve temas sorgulaması yapılacak, ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtisi ve temas öyküsü olanlara ziyaret izni verilmeyecek.

- Ziyaret salonunda yiyecek ve içecek tüketimi yapılmayacak.

- Hükümlü ve tutuklulardan Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Temaslı Takibi ve Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde belirtilen önerilen aşı şemasını tamamlayan kişiler ile son 180 gün içerisinde hastalığı geçiren kişilerin açık görüşmesine izin verilecek.

- İzolasyon ve karantina sürecinde olan hükümlü ve tutukluların bu süre boyunca açık görüş yapmalarına izin verilmeyecek.

- Koğuşlar arası bulaşmayı önlemek için ziyaret saatleri her bir koğuşta kalan hükümlü ve tutuklular için ayrı ayrı belirlenmesi sağlanacak.

- Ayrıca, ziyaretçi giriş kapısında üst araması yapan görevli personel, önlük, gözlük, eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman kullanması, görüş alanına getirilen hükümlü ve tutuklulara refakat eden personelin de aynı koruyucu ekipmanı kullanması sağlanacak.

- Görüş alanlarının temizliği, dezenfeksiyonu ve havalandırılması hususuna dikkat edilecek ve belirtilen tedbirlerin eksiksiz olarak uygulanmasını sağlamak amacıyla, yeterli kadar personel bulundurulacak.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak