Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım! Mega projeler bir bir hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu yıl 1915 Çanakkale Köprüsü, Rize-Artvin Havalimanı ve Zigana Tüneli gibi mega projelerin bir bir hizmete alınacağını belirtti.

Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım! Mega projeler bir bir hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2022 şahlanacağımız bir yıl olacak. Bu yıla da imzamızı 'eserlerimizle' atacağız" dedi. Asrın projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel eserlerinden biri olacak" dedi.

İSTANBUL'A 3 YENİ HAT

İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak 3 önemli metro hattının bu yıl hizmete gireceğini belirten Karaismailoğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın 6.2 kilometre uzunluğunda olduğunu ifade ederek, bu hattın saatte tek yönde 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu aktardı. Birinci etap olan 37.5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe (Beşiktaş)-Eyüp (Göktürk)-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunduğunu belirten Karaismailoğlu, 31.5 kilometre uzunluğundaki ikinci etap Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda da 7 istasyon olduğunu kaydetti.

ZİGANA'DA IŞIK GÖRÜNDÜ

Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nda taş dolgu işinin tamamlandığını, yapım çalışmalarında da sona gelindiğini anlattı. Karaismailoğlu, bu yıl açılacak projelerden Zigana Tüneli'ne de değinerek, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise üçüncü en uzun çift tüp kara yolu tüneli Zigana'da ışığı gördüklerini vurguladı.

  • çanakkale köprüsü
  • zigana tüneli
  • ulaştırma ve altyapı bakanı adil karaismailoğlu
  • rize artvin havalimanı
  • mega projeler
Tüm Güneş haberleri için tıklayın