Avrupa'dan Türkiye'deki fuarlara talep arttı

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Avrupa ülkelerinden Türkiye'deki fuarlara gösterilen ilginin arttığını, yılın geri kalanında yapılacak yurtiçindeki fuarlarda 3 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Avrupa'dan Türkiye'deki fuarlara talep arttı

Kovid-19 salgını nedeniyle fuarların yaklaşık 2 yıl kapalı kaldığını anımsatan TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, alınan tedbirlerle geçen yılın sonlarına doğru organizasyonların başladığını dile getirdi. Salgın nedeniyle Avrupa ve Asya'da bazı fuar organizasyonlarının yapılamadığına işaret eden Ersözlü, 2019'un ilk üç ayında AB ülkelerinden gelen 28 bin 27 ziyaretçi sayısının bu yılın aynı döneminde 44 bin 356'ya çıktığını vurguladı.

3 MİLYON KİŞİ GELECEK

Ersözlü, organizasyonların hızlandığını belirterek, şöyle konuştu: "Özellikle Avrupa'dan ziyaretçi sayısında pandemi öncesi döneme göre ciddi artış var. Türkiye, fuarcılıkta da dikkati çeken bir ülke oldu. Bu yıl ocak, şubat ve mart döneminde düzenlediğimiz fuarlarda 130'a yakın ülkeden katılımcılarla 1.5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladık. Yılın geri kalanında yapılacak fuarlarda 3 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağımızı düşünüyorum."

İHRACATA DİREKT KATKISI YÜZDE 25

Fuarcılık sektörünün üretime ve ihracata doğrudan katkı sunduğuna dikkati çeken Ersözlü, şöyle devam etti: "Bu organizasyonlar, istihdama da direkt katkı sağlıyor. Burada verilen siparişler ihracata direkt yansıyor. Yaptığımız araştırmada; Türkiye'de yapılan fuarların, ihracata direkt katkısı yüzde 25. Türkiye'de şu anda 100 binin üzerinde ihracatçıdan bahsediliyor. Buna sağlanan katkı da yüzde 20 ve üzerinde."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın