7.1 milyon çalışanın yüzü gülecek! Asgari ücrete ek zam kapıda! Ocak 2023'te %42,8 zamla tüm maaşlar...

Her yıl Aralık ayında asgari ücret görüşmeleri yapılıyor ve 4. toplantı sonunda ücret vatandaşlara duyuruluyor. Ülkemizde 7.1 milyona yakın asgari ücretli çalışan bulunuyor. Yılın ortalarına geldiğimiz şu günlerde gelecek yıl uygulanacak tutar vatandaşların gündeminde yavaş yavaş yer edinmeye başlandı. Öte yandan uzman isimler tarafından yeni hesaplamalar da yapılıyor.

7.1 milyon çalışanın yüzü gülecek! Asgari ücrete ek zam kapıda! Ocak 2023'te %42,8 zamla tüm maaşlar...

7.1 milyon çalışanın yüzü gülecek. Asgari ücrete ek zam kapıda. Ocak 2023'te %42,8 zamla tüm maaşlar artacak. 2022 yılının ortalarına geldiğimiz şu günlerde asgari ücrete yapılacak olan zam tutarı yavaş yavaş gündeme geliyor. Milyonlarca çalışan gelecek yıl uygulanacak tutarı merak ediyor. Son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci enflasyon raporunda 2022 yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e yükseltmişti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Eğer tahminler gerçekleşir ve asgari ücrete bu oranda zam yapılırsa maaşlarda ciddi bir artış yaşanacak.

Geçen yıl 2022 yılında olacak asgari ücret 2.825 TL'den 4.253 TL'ye çıkarılmıştı. Böylece maaşlarda yüzde 50 oranında bir artış yaşanmıştı.

TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Asgari ücrette ikinci zam yapılacağı iddialarına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. Çünkü asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti arttı" dedi.

MERKEZ BANKASI 2022 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunda 2022 yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e yükseltti.

e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz! Kendi dükkanını açmak isteyene 5.000 TL verilecek!

Nisan ayı enflasyon oranı açıklandı mı? 2022 Nisan enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Tüm Güneş haberleri için tıklayın