12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu

Yaz okulları 2-12. sınıf öğrencilerine açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, “İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.

12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'BİLSEM'lerin Alt Yapılarının Güçlendirilmesi Projesi Atölye Tanıtım ve Açılış Programı'na katıldı. Bakan Özer, 58 ildeki BİLSEM'lerde 160 atölyenin açılışını yaptıklarını kaydederek şunları kaydetti: "Biz sadece bilim sanat merkezlerinin sayısını artırmıyoruz, aynı zamanda altyapısını, donanımını artırmak için büyük mücadele veriyoruz, büyük kaynaklar ayırıyoruz. Bilim sanat merkezlerimiz, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. 2021 yılının son 2 ayında 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. 'Kütüphanesi olmayan tek bir okulumuz bile yok' diyebildik. Yıl sonuna kadar okul kütüphanelerinde 60 milyon olan kitap sayısını 100 milyona ulaştırmayı hedefliyoruz."

SANAT VE BİLİM DERSİ

"İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece BİLSEM'e seçilmiş öğrenciler değil, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız. Yaz okulunda 2 ders olacak; 1'i bilim, 2'ncisi sanat. Okullar arasındaki imkan farklılıklarını azaltmak için kullandığımız bir mekanizma var; destekleme ve yetiştirme kursları. Artık bilim sanat merkezlerimizi de destekleme ve yetiştirme kursları kapsamına alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak artık sadece akademik eğitim-öğretim yılına değil 12 aya bakacağız ve gençlerimizi hiç yalnız bırakmayacağız."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın