Vatan için canlarını ortaya koydular

FETÖ'nün hain darbe girişiminin 6. yılında şehit yakınları İstanbul'daki abideyi ziyaret etti, gözyaşları sel oldu. Çocuklarının, kardeşlerinin ve eşlerinin mezarlarında dua eden aileler, diğer yandan şehitliğin gururunu yaşadı.

Vatan için canlarını ortaya koydular

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin saldırıları durdurmak için çıktıkları sokaklarda şehit olanların ailelerinin hüznü 6 yıldır dinmiyor. Saldırıların yaşandığı yerlerin başında gelen İstanbul'da darbecileri engellemek isterken hayatını kaybedenlerin aileleri Şehitler Makamı'nı ziyaret etti.

Şehit Mehmet Ali Kılıç'ın annesi Gülzerin Kılıç: "Oğlum ekmek almaya diye çıktı. Darbe girişimini duyunca köprüye gitti. Eve gelmesini söyledim, "Anne devlet elden gidiyor, sen ekmek istiyorsun. Bu gece ekmek yemeyin" dedi. Yanına gitmek istedim, köprüdeydi, 'Sakın anne, bize dua et' dedi. Seccade başında sabah ettim. Şehit olduğunu hastanede öğrendim. Makine mühendisliğinde okuyordu. Diplomasını arkadaşları getirdi. Çocuğumun hayallerini, bizim hayallerimizi kırdılar."

Şehit Mustafa Kaymakçı'nın kardeşi Fatma Kaymakçı: "Kardeşim 9 aylık bebeğini evde bırakıp köprüye koştu. Helikopterden açılan ateşle şehit oldu. Şehidimin intikamının alınmasını ve idam istiyorum. Dünya kadar mal mülk verilse, dağılan ailenin önceki huzuru, mutluluğu verilmez."

Şehit Kader Sivri'nin annesi Emine Sivri: "İki çocuğunu ardından bırakıp Çengelköy Polis Karakolu'nda G-3 mermisiyle şehit oldu oğlum. Bana elinden vurulduğunu söylediler. Hastaneye gittiğimde göğsü kan içindeydi. Ameliyata yetişemedi, ölüm haberi geldi. Bunlara idam cezası verilsin, idam istiyoruz. 251 kadını dul bıraktılar, nişanlı bıraktılar, çocuklarını öksüz bıraktılar."

Şehit Barış Efe'nin kardeşi Serpil Efe: "Bu hainlere müsaade etmem, dedi ve gitti. Acı haberi sabaha karşı aldık. Kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayranıydı. Vatanını seven, milliyetçi ve dürüst bir çocuktu."

ACIBADEM'İN YİĞİT MUHTARI

İstanbul'da darbe gecesi Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş, FETÖ'cülere Türk Telekom binasının önünde direndi. 2 çocuk babası Sertbaş, tankların yürüdüğü Acıbadem'de demokrasiye sahip çıkmak için karşısına dikildiği Yüzbaşı Mehmet Karabekir (38) tarafından caddenin ortasında şehit edildi. Darbecilerin WhatsApp görüşmelerinde 'Mehmet abi' dedikleri hain yüzbaşı, emrindeki askerler teslim olmak isteyince, "Teslim olursanız kafanıza sıkarım" diyerek tehdit etti, darbeci komutanlara, "Halka sıkın, geri durmayın' talimatları verdi. O hain tankla kaçmaya çalışırken Özel Harekât polisleri tarafından öldürülerek ele geçirildi. Muhtar Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin tutuklu 41 askerin yargılandığı davada, 7 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 33 sanığa müebbet verildi.

HAİNLİĞİ ASLA UNUTMAYIN

Şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş, darbe girişimini TV'den gören kocasının hazırlanıp gittiğini söyledi. Sertbaş, "Uzun süre haber alamadım. En son aradığımda birisi telefonda 'Mete öldü' diye bağırdı. Kızım liseyi bitirdi, mezun oldu. Eşim Acıbadem'in yiğit evladıydı. Bu hainliği kimse unutmasın."

ŞEHİTLER MAKAMI'NA ZİYARETÇİ AKINI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi, FETÖ'nün darbe girişiminin 6. yılında en yoğun günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar, içinde 251 şehidin adının yer aldığı ve 24 saat sela okunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı sabah erken saatlerden itibaren ziyaret etti. Dualar okuyan ziyaretçiler, daha sonra bahçedeki, her birinin altında bir şehidin ismi ve öz geçmişini gösteren karekodu bulunan selvi ağaçlarının çevresinde dolaştı. İçinde darbe girişiminin izlerini taşıyan bazı eşyalar da bulunan Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ni de ziyaret eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekti.

İKİ OĞLUMU ŞEHİT VERDİM, BİRİNİ DAHA VERİRİM

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden geçici görevle gittikleri Ankara'da, darbecilerin bombalı saldırısında şehit düşen ikizlerin ailesi, evlatlarını kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yüreklerinde taşıyor. Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, " Benim çocuklarım kazandı. Hainlere hem bu dünya hem ahiret zindan oldu. Biz şehit aileleri olarak gururluyuz, onurluyuz. Bir oğlum daha var, bu vatan için canlarımız feda olsun" dedi.

KAHRAMANA KOŞTULAR

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, 15 Temmuz 2016'da darbeci general Semih Terzi'yi vurarak öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in (42) Niğde'nin Bor ilçesindeki kabri, şehadetinin 6'ncı yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerden 2016'da Şırnak'ta şehit olan J. Onbaşı Sercan Öklük'ün babası Nihat Öklük, "Bu vatan için şehit oldular, gururluyuz. Evlatlarımız korudu, görev esnasında şehit düştüler. Acımız büyük ama vatan sağ olsun" dedi.

İKİ DÜNYADA DA YERLERİ YOK

Darbe girişimi gecesi Marmaris'te bulunan Başkan Erdoğan'ı korumak için yola çıkan ve teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in kabrini ziyaret eden anne Güzel Eker'in ağıtları yürekleri yaktı. Baba Nihat Eker, "Hainlerin hem bu dünyada hem de öbür dünyada da yatacak yerleri yok" dedi.

ACIM DA BÜYÜK GURURUM DA

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis Ferhat Koç'un annesi Nejla ve babası Mustafa Koç, FETÖ'ye tepki gösterdi: "Acım büyük ama gururum da büyük. Çocuğumun suçu yok.İki elim yakalarında olsun inşallah."

YİNE OLSA YİNE YAPARIM

İzmir Narlıdere'deki Kutlu Yalvaç Camisi'nde 15 Temmuz gecesi sela okuduktan sonra 2'si kadın 3 kişi tarafından darp edilen müezzin Mehmet Kuzgun, darbe girişiminin yıldönümünde yaşadıklarını anlattı. 'Devlet Övünç Madalyası' ve gazilik beratı alan Mehmet Kuzgun, "Yine olsa yine yaparım. Keşke o gün şehit olmak nasip olsaydı" dedi.

İSTANBUL 11 SAATTE KURTULDU

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, İstanbul'da destansı bir direnişle akamete uğratıldı. Örgüt, İstanbul'da en stratejik bölgeleri hedef aldı. İstanbul, o dönemki ismiyle Boğaziçi Köprüsü'nün askerler tarafından trafiğe kapatıldığı 15 Temmuz akşamından sabahın ilk saatlerine kadar hareketli, gergin, vatandaşı hedef alan silahların, tankların karşısında geçirirken güneş doğduğunda köprüde teslim alınan askerler, darbenin püskürtüldüğünün ilk işareti oldu. Ölümü hiçe sayan ve tankın altına yatan vatandaşların görüntülerinin hafızalara kazındığı, İstanbul'da 99 kişinin şehit olduğu o "tarihi gece"de Çengelköy, Vatan Caddesi, Atatürk Havalimanı, Boğaziçi Köprüsü ile Saraçhane başta olmak üzere birçok yerde FETÖ'nün hain darbe girişimine destansı bir karşılık verildi.

2 BİN FETÖ'CÜ SİLİVRİ'DE

FETÖ'nün İstanbul'da 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi faaliyetlerine katıldıkları tespit edilen 2 bin 190 kişi 41 ana davada yargılandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminin ardından 18 bin 883 iddianame düzenlendi, 41 ana davada 2 bin 190 kişi yargılandı, 1364 sanığa çok sayıda suçtan ceza verildi. Darbe girişimi faaliyetleri ve FETÖ bağlantıları nedeniyle hapis cezası verilen 2 bin tutuklu ve hükümlü, Silivri Cezaevi'nde kalıyor.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın