Türkiye'nin kurbanlıkları Diyarbakır'dan

Diyarbakır Hayvan Borsası'ndaki üreticiler Türkiye'nin kurbanlık ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba gösteriyor. Borsa içerisinde bulunan çiftliklerde yaklaşık 60 bin kadar büyük baş hayvan bulunuyor. Beslenmeleri özenle yapılan hayvanlar kurbanlık için tüccarlar tarafından alınarak birçok kente götürülüyor.

Türkiye'nin kurbanlıkları Diyarbakır'dan

AKŞAM

ŞEYHMUS ÇAKAN

Hayvan borsasında çiftliği bulunan Mehmet Albayrak, bu yıl kurbanlıklara yoğun talep olduğunu söyledi.

Diyarbakır Hayvan Borsandaki hayvan üreticileri, kurbanlıklarını Kurban bayramına yetiştirmek için yoğun bir çaba içerisine girdi. Talepleri karşılamak için uzun bir süredir besledikleri hayvanlarını büyük bir özenle yemleyip bakımlarını yapan üreticiler, Türkiye'nin birçok kentinin kurbanlık ihtiyacını karşılıyor.

Hayvan üreticisi Mehmet Albayrak, "Kurban bayramın hazırlığındaki şimdiden yapıyoruz. Hayvan küpelerini aldık, aşılarını yaptık ve satışa hazır hale getirdik. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'dan yoğun talep var" dedi.

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri de açıklayan Albayrak, "Kurbanlık alırken dişine bakması lazım. Bir hayvan iki yılı dolmamışsa diş atmaz ve hayvanda kurban olmaz. Sakat olmaması lazım, kör olmaması lazım. Yani kurbanlık hayvanın sağlıklı olması lazım" diye konuştu.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın