Selçuk Bayraktar'dan Merdan Yanardağ'a İHA tepkisi: TSK o oyuncaklarla en fazla Kandil'i vuruyor!

Selçuk Bayraktar, Merdan Yanardağ'ın Türk İHA/SİHA'larına ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Bayraktar söz konusu olaya ilişkin paylaşımında, 'TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla Kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor.' dedi.

Selçuk Bayraktar'dan Merdan Yanardağ'a İHA tepkisi: TSK o oyuncaklarla en fazla Kandil'i vuruyor!

Merdan Yanardağ, Emre Kongar ile birlikte sunduğu programda Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği İHA/SİHA'lar hakkında bazı söylemlerde bulundu. İHA/SİHA'ların içinde uçak teknolojisinin olmadığını söyleyen Merdan Yanardağ sosyal medyada alay konusu oldu. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın İHA/SİHA'lar hakkında söyledikleri ise dikkatleri çekti.

Türk SİHA'ları hakkında Merdan Yanardağ'ın sarf ettiği sözler sosyal medyada alay konusu oldu. Merdan Yanardağ yerli İHA teknolojileri için, "Bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün. Bir uçak teknolojisi falan değil. Yüzde 70'i zaten dışarıdan gelmiş. Sonuçta bir sanayii ama öyle yerli ve milli falan değil. Montaj sanayii" ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ'ın bu ifadeleri sosyal medyada tepki görürken İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın Türk İHA/SİHA'larını övmesi sosyal medyada dikkatleri çekti. Wallace kendilerinin ülkecek Türkiye'den ders almaları gerektiğini söylerek Türk İHA'larından övgüyle bahsetti. Ben Wallace, Türk İHA'larını "oyun değiştirici" olarak tanımladı. Wallace, "Türkiye'nin Libya'daki operasyonlarına bakın. 2019'un ortalarından beri Bayraktar TB-2 İHA'yı kullanıyorlar. Bu İHA'lar cephe ve tedarik hatlarına, lojistik üslerine karşı istihbarat, gözetim, keşif ve hedefleme operasyonları yürütmekte. Ya da Türkiye'nin Suriye'deki sürece dahil olmasını ve elektronik savaş kullanımını düşünün, Raporlara göre Esed rejimi ağır kayıplar verdi. 3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter. 3 İHA 3 Savaş uçağı kamyonlar 8 hava savunma sistemi ve bir karargah. Bu iddiların yarısı bile doğruysa Türkiye'nin kaydettiği gelişmeler oyun değiştirici nitelikte" ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN MERDAN YANARDAĞ'IN SÖZLERİNE TEPKİ!

Selçuk Bayraktar söz konusu olaya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker... TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla Kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor. Sebep-sonuç ilişkili korelasyon ve nedensellik bağlamında; kontrollü deneyle pozitif bilime katkı böyle bir şey..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın