Sel kayıpları için arama seferberliği

Selin yaraları sarılırken, ekipler Kastamonu'da 26, Sinop'ta 8 olmak üzere kayıp 34 kişiyi arıyor.

Sel kayıpları için arama seferberliği

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde şu ana kadar 78 kişi hayatını kaybederken kayıpları arama çalışması da sürüyor. Kastamonu'da 26, Sinop'ta 8 olmak üzere toplam kayıp ihbarı sayısının 34 olduğu öğrenildi.

Ekipler harabeye dönen ilçelerde cadde ve sokaklar ile iş- yerlerinde temizlik çalışması yapıyor. Çamur ve balçıkla dolan binaların bodrum katları temizleniyor. Okullar da temizlik yapılarak eğitime hazırlanıyor.

KAYMAKAM DEĞİŞTİ

Selin vurduğu Bozkurt İlçesi'ne sel tecrübesi olan Dereli Kaymakamı Murat Atıcı atandı. Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya ise Dereli'ye atandı. Atıcı, selin vurduğu Bozkurt'un yeniden ayağa kaldırılması sürecinde görev yapacak.

DİKKATİ 13 KİŞİYİ HAYATA BAĞLADI

Bozkurt'ta çöken 8 katlı Ölçer Apartmanı'nda oturan üniversite öğrencisi Özcan Acar (21), sel sırasında binanın sallandığını fark edince 13 kişiyi dışarı çıkmaya ikna edip, kurtulmalarını sağladı. Acar, annesi, kız kardeşi ve babaannesiyle birlikte ikna ettiği 13 kişiyle binanın arka tarafında 1'inci kattaki dairenin balkonundan atladı. 13 kişi, karşıdan atılan ipe tutunarak kurtuldu.

ÇÖKEN APARTMANIN MÜTEAHHİDİNE GÖZALTI

Kastamonu Bozkurt İlçesi'nde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanın müteahhidi Mehmet Özkan, İstanbul Esenyurt'ta gözaltına alındı. Binanın yıkılmasıyla birlikte kaybolan çok sayıda kişiden şimdiye kadar ikizler Kerem Ali ve Ayşe Miray Özdoğan (7) ile İclal Yücel'in (12) cansız bedenine ulaşıldı.

KEDİLERİ KURTARILDI

Bozkurt'ta ekipler hayatını kaybeden anaokulu öğretmeni Duygu Çelikel'in baktığı kedileri kurtardı.

SEL BÖLGESİNE ÇIKARMA GEMİSİYLE YARDIM

Sel bölgesinde kullanılacak iş makinelerini taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın çıkarma gemisi, Sinop'un Türkeli İlçesi'nde vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı.

  • kastamonu sel
  • sinop sel
  • bartın sel
  • sel felaketi
Tüm Güncel haberleri için tıklayın