Sarıyer balçık içinde!

Şiddetli yağışın ardından Sarıyer Pınar Mahallesi'nde bir yolda çökme meydana geldi. Çöken asfalt ve kayan toprak sokağın aşağı kısmında bulunan bir gecekondunun üzerine düştü. Balçıkla kaplanan ilçede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Sarıyer balçık içinde!

İstinye Mahallesi Sarıyer Caddesi'ndeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Giriş ve bodrum katlarındaki bir kısım dairelerin giderleri patladı. Olay yerine sevk edilen ekipler, su tahliye çalışması yaptı. Vatandaşlar da kendi imkanlarıyla su basan yerleri temizlerken, bazı ev ve iş yerlerinde maddi hasar oluştu. Çamurla dolan sokaklarda iş makineleri ve vidanjörlerle görev yapan ekipler, tıkanan giderleri ve kanalizasyonları açmaya çalıştı.

EN FAZLA YAĞIŞ SARIYER'DE

Sağanakta en fazla yağış metrekareye 113 kilo ile Sarıyer, 99 kilo ile Büyükçekmece, 96 kilo ile Eyüpsultan, 78 kilo ile Şişli ve 76 kilo ile Beykoz ilçelerinde kaydedildi. Diğer ilçelerde ise bu oranın metrekareye 20-50 kilo aralığında olduğu gözlendi.

YOL GECEKONDUNUN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Şiddetli yağışın ardından Sarıyer Pınar Mahallesi İlgili Sokak'ta dün asfalt yolda çökme meydana geldi. Çöken yol bir gecekondunun üzerine devrilirken, gecekondunun istinat duvarı da yıkıldı. Olay sonrası gecekonduda oturan vatandaşlar tedbir amacıyla tahliye edildi.

SABAHA KADAR 7 BİN ŞİMŞEK ÇAKTI

Anlık şimşek verisi haritalarına göre, dün sabah saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı 7 bin olarak tespit edildi. Gece boyunca kenti aydınlatan şimşek görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

ÇAMLICA'YA YILDIRIM DÜŞTÜ

Üsküdar'da bulunan 365 metre yüksekliğindeki Çamlıca Kulesi'nin üzerindeki paratonere yıldırım düştüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bağlar Mahallesi'ndeki şantiye alanında 11 hafriyat kamyonu ve 4 iş makinesi su altında kaldı.

ÇOCUĞUMU ÖLMEK ÜZEREYKEN KURTARDIM

Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi 539, 540 ve 541 sokaktaki binaların bodrum katında bulun ev, işyeri ve garajları su bastı.

Gece evini su basan Murat Söylemez, "1 dakika içinde su dizkapağımdan boğazıma kadar geldi. Çocuğumu ölmek üzereyken kurtardım" dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın