Sakarya Valisi açıkladı... Havai fişek fabrikasındaki patlamada can kaybı 6'ya yükseldi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili, '114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi.' ifadelerini kullandı. Vali Kaldırım, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 6'ya yükseldiğini ve kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, patlamaya ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Koca, patlamada yaralanan 126 kişiden 121'inin taburcu olduğunu belirtti.

Sakarya Valisi açıkladı... Havai fişek fabrikasındaki patlamada can kaybı 6'ya yükseldi

AA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin, 114 hastamızı taburcu edildiğini belirterek, "6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi. "Burada 6, İstanbul Kartal'da yanık ünitesinde de 2 olmak üzere 8 yaralımız var." dedi. Vali Kaldırım, hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini ve kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

AA'nın aktardığı habere göre, Vali Kaldırım, patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, devletin bölgede müthiş bir koordinasyon ve müdahale gücü ortaya koyduğunu söyledi.

Kaldırım, fabrikanın denetimine ilişkin soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Denetim eksikliği yok, en son üçüncü ayda denetim yapıldı. İlgili birimlerimiz burada bütün denetimleri periyodik olarak ciddi şekilde yapıyor, buna devam edecekler. Herhangi bir kusur, ihmal varsa hem adli hem de idari soruşturmada zaten ortaya çıkacaktır ve gereği yapılacaktır."

"ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Patlamanın olduğu ilk andan itibaren bütün ekiplerin, kendilerinin dahil bölgeye intikal ettiğini aktaran Kaldırım, şu şekilde konuştu:

"Çalışmalara başladılar. Şu ana kadar sahada 1097 AFAD, UMKE, arama kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma kriminal ve diğer ilgili birimlerimiz bizzat burada 190 araçla çalışma yaptı. Şu an sahada 4 arama, kurtarma, kadavra köpeği ekiplerle çalışma yapıyor."

Kaldırım, adli sürecin devam ettiğine dikkati çekerek, gerek bilirkişi gerekse de uzmanların çalışmaları yaptığını vurguladı.

Vali Kaldırım, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların durumu takip ettiğini, her gelişmede kendilerini bilgilendirdiklerini belirterek, ailelere yönelik bilgilendirme, psikososyal destek ve her türlü ihtiyacın karşılanması noktasında çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

"BAKANLIKLARDAN GELEN MÜFETTİŞLER SORUŞTURMAYI HER YÖNÜYLE YÜRÜTÜYOR"

Bakanlıklardan gelen müfettişlerin soruşturmayı her yönüyle yürüttüğünü vurgulayan Kaldırım, çalışmaların ciddi bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Kaldırım, bakanlıklara sürekli olarak bilgi aktardığını anlatarak, Sakarya ve İstanbul'da tedavi gören 8 yaralının durumunu yakından takip ettiklerini söyledi.

Patlamanın boyutuna işaret eden Vali Kaldırım, şunları dedi:

"Yakın çevrede, özellikle 2-3 kilometrede yerleşim yerleri var. Diğer mahalleleri de ziyaret edeceğiz. Ziyaret ettiğim yerlerde hasarlar oluşmuş. Bununla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor." 

BAKAN KOCA: 126 KİŞİDEN 121'İ TABURCU OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan 126 kişiden 121'inin taburcu olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hendek’teki patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Kayıp 1 kişiye henüz ulaşılamadı. Yaralanan 126 kişiden 121’i taburcu oldu. 5 kişinin tedavisi 1’i Sakarya’da yoğun bakımda, diğeri İstanbul Kartal Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde olmak üzere devam ediyor" dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın