Patrikhaneye telefon yağmuru

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yeniden aday gösterilmesi için patrikhanenin CHP’de aracılık yaptığı haberi, Silivrilileri harekete geçirdi. CHP teşkilatları, patrikhane ve MYK’yı soru yağmuruna tuttu.  

Patrikhaneye telefon yağmuru

ERCAN ÖZTÜRK

AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun “Ruhani Yardım” başlığıyla köşe yazısında gündeme getirdiği yerel seçimlerde CHP’ye patrikhane müdahalesi büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda Silivrili, patrikhaneyi telefon yağmuruna tutarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yeniden aday yapılması için CHP lideri Kılıçdaroğlu ile patrikhane heyeti arasındaki görüşmeyi sordu. Adaylıklara müdahale edilmesinden rahatsız olanlardan biri de eski Silivri Belediye Başkanı ve şimdi aday adayı olan Selami Değirmenci oldu. 

RAHATSIZLIĞIMIZI BİLDİRDİK

AKŞAM’a konuşan Değirmenci, “Azınlıklara saygılıyız. Kimsenin kimse için lobi yapmasına gerek yok. Patrikhaneyi aradım. Rahatsızlığımızı söyledik” diye konuştu. 

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLAR

Özcan Işıklar’ın geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde de kumar oynarken görüntülerinin çıkması sonucu adaylığının zora girmesi üzerine patrikhanenin devreye girmesiyle adaylığı kaptığı öğrenildi. Yüzlerce Silivrili patrikhanenin telefonlarını kilitledi. Bu iddianın sahibi üst düzey bir CHP’li, “2014 yılında Silivri’de bazı mülkler satın alınacaktı. Bu mülklerin satın alınması için Özcan Işıklar’ın başkan olması gerekiyordu. Bunun için de geçen seçimlerde aynı girişim oldu. Silivri halkı artık buna dur diyecektir” diye konuştu. 

ADAY YAPACAK MISINIZ?

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’la ilgili çıkan haberler Silivrililer tarafından PM ve MYK üyelerine WhatsApp üzerinden atılıyor. Çok sayıda Silivrili “Genel Başkan aleyhine imza toplayan birini tekrar aday mı yapacaksınız“ mesajlarını PM ve MYK üyelerine attı. 

Tüm Güncel haberleri için tıklayın