Norveç değil, burası Sivas! Yaz kış spor imkanı

2 bin 552 metre yükseklikteki Yıldız Dağı, 25 bungalov eviyle Norveç'teki kayak merkezlerini aratmıyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği merkezde yazın da kampçılık ve yamaç paraşütü yapmak mümkün.

Norveç değil, burası Sivas! Yaz kış spor imkanı

Sivas'ın kuzeyinde bulunan 2 bin 552 metre yükseklikteki Yıldız Dağı, Türkiye'nin en genç en ekonomik ve en modern kayak merkezi sloganıyla hizmet veriyor.

Kar kalitesi ve karın kalış süresiyle ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden biri olan ve tam pansiyon hizmet veren Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde; kışın kayak, kızak, snowboard, buz pateni yazın ise binicilik, bisiklet, kampçılık, yamaç paraşütü, trekking, su sporları (botla gezinti, olta balıkçılığı, dalış) yapılabiliyor. Ulusal yarışma, kongre, etkinlik, konser ve organizasyonlara da ev sahipliği yapan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde sağlık ve pist güvenliği ekiplerinin yanı sıra jandarma karakolu da bulunuyor.

ÇIĞ VE HEYELAN RİSKİ YOK

Kayak pistlerinin eğimi, uzunluğu, kot farkı ve çeşitliliği ile göze çarpan, FIS onaylı pistleri bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, pist eğimiyle ideal coğrafik ve topoğrafik özellikler de gösteriyor. 5 mekanik tesis, 110 ve 90 yatak kapasiteli 2 otel, 25 bungalov ev, buz pateni salonu, gece kayağı, çocuk oyun merkezi, 5 günübirlik tesis, yapay karlama, kayak kiralama merkezi, teknik altyapı ve yönetim merkezi binası ile 4 mevsim hizmet veren Yıldız'da çığ, fırtına, heyelan riski de bulunmuyor.

DOĞAL YAŞAM EVLERİNDE MASAL GİBİ BİR TATİL

Geçen sezon 10 adet Doğal Yaşam Evi ile hizmet vermeye başlayan ve yoğun ilgiden dolayı bu sezon 15 adet daha eklenen ve toplamda 25 adet olarak hizmet vermeye devam eden doğal yaşam evleri (bungalov) ilgi uyandırırken, Sivas'ın adeta İsveç ve Norveç'teki kayak merkezleri gibi görüntü oluşturması ziyaretçi sayısını da olumlu yönde etkiliyor.

  • kayak pistleri
  • kayak merkezi
  • yıldız dağı
  • sivas
  • yıldız dağı kış sporları turizm merkezi
Tüm Güncel haberleri için tıklayın