MİT, Binbaşı'nın katilini 7 yıl sonra paketledi! Şehidin eşi 24 TV'ye konuştu: Kanı yerde kalmadı, en mutlu günüm

Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği 2015'teki saldırının faili PKK'lı Savaş Çelik, MİT'in yurt dışı operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Şehit Binbaşı'nın eşi Sibel Kulaksız, “27 Temmuz eşimin ölüm yıldönümü... Devletimiz yıldönümünde bana göz aydınlığı verdi, çok mutluyum” diye konuştu.

MİT, Binbaşı'nın katilini 7 yıl sonra paketledi! Şehidin eşi 24 TV'ye konuştu: Kanı yerde kalmadı, en mutlu günüm

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. MİT, Muş'un Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a yönelik saldırının firarı son faili PKK'lı terörist Savaş Çelik'i yurt dışında yürütülen operasyonla yakaladı.

AVRUPAYA KAÇAÇAKTI

Mavi kategoride aranan PKK/KCK mensubu "Zerdeşt" kod adlı Savaş Çelik, 2014'ten beri Muş kırsalındaki PKK/KCK mensuplarına bağlı olarak işbirlikçilik faaliyeti yürüterek, eylemlerde aktif rol oynuyordu. Binbaşı Kulaksız'ın şehit edilmesi eylemini planlayıp gerçekleştiren grup içinde yer alan Çelik'in, eylemin ardından Suriye'ye kaçtığı belirlendi. Örgüt tarafından terörist faaliyetlerini Avrupa'da sürdürmesi için görevlendirilen, terörist Çelik, MİT'in operasyonuyla Avrupa'ya kaçamadan yakalandı. Muş İlçe Jandarma Komutanı Kulaksız 27 Temmuz 2015'te eşiyle aracında silahlı saldırıya uğrayarak şehit edilmişti.

DEVLETİM BENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Terörist Savaş Çelik'in yakalandığı haberini alan Binbaşı Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız, 24TV'ye açıklamada bulundu. Sibel Kulaksız şunları söyledi: "O kadar duyguluyum ki sevinçliyim ki gözyaşlarımı tutamıyorum. Hem sevinci hem de hüznü bir arada yaşıyorum. Devletimden Allah razı olsun. Eşimin ölüm yıldönümündeyiz. Yıldönümünde bana göz aydınlığı verdiler. Çok mutluyum. 7 yıldır bu acıyı sıkıntıyı çekiyorum. Devletim beni hiç yalnız bırakmadı. Eşimin kanı yerde kalmadı, kalmayacaktı. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak çok büyük bir ülkeyiz. Asla kimsenin kanı yerde kalmayacak."

  • milli istihbarat teşkilatı
  • arslan kulaksız
  • şehit
Tüm Güncel haberleri için tıklayın