Mezuniyet başörtüsü hediye etti: Devlet yanınızda

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başak Cengiz'in ailesini ziyaret etti, acılarını paylaştı. Anne Beyhan Cengiz, Başak'ın fotoğraf albümünü incelerken gözyaşlarına hakim olamayan Emine Erdoğan'a, mezuniyet töreninde giydiği başörtüsünü anı olarak hediye etti.

Mezuniyet başörtüsü hediye etti: Devlet yanınızda

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, İstanbul'da Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in (28) Ankara'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Erdoğan, Başak Cengiz'in annesi Beyhan ile babası Avni Cengiz'e başsağlığı dileğinde bulundu. Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, Erdoğan çiftini, "Gönlümdeki insanın evime gelmesi ne güzel bir şey" sözleriyle karşıladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın eşlik ettiği Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ziyarette Başak Cengiz'in mezuniyet fotoğraflarının yer aldığı albümü inceledi.

EŞARBINI HEDİYE ETTİ

Emine Erdoğan, albümü incelerken göz yaşlarını tutamadı. Anne Cengiz, kızının mezuniyetinde taktığı başörtüsünü de Emine Erdoğan'a hediye etti, gözyaşları sel oldu. Başkan Erdoğan, devlet kurumlarının ailenin yanında olduğunu ve kendisinin de davayı yakından takip edeceği söyledi. Erdoğan ailesi, Başak Cengiz'in anne ve babası ile görüştükten sonra Kuran'ı Kerim okundu. İki gün önce Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, Cengiz Ailesi'ni ziyaret ettiği sırada telefona taziye dileklerini ileten Başkan Erdoğan, anne Beyhan Cengiz ile de görüşmesinde, "Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. Yani bu dünyada maalesef böyle caniler, hainler ne yazık ki demek ki varmış. Allah sabrınızı artırsın inşallah" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, baba Avni Cengiz'e ise, "Başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Rabbim kızını cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın inşallah" demişti.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın