Karadeniz'de sel mevsimi!

Her sene sel felaketinin yaşandığı Karadeniz Bölgesi'nde yine alarm verildi. Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta şiddetli yağışlar taşkına neden oldu. Evler su altında kalırken, yollar da göle döndü.

Karadeniz'de sel mevsimi!

Yaz aylarındaki şiddetli yağışlar nedeniyle doğal afetlerin yaşandığı Karadeniz Bölgesi'nde yine alarm verildi. Bartın'da etkili olan yağmurla Potbaşı ve Muratbey köylerindeki dereler taştı. Bazı evlerle tarlaları su bastı. Epçiler Köyü'nde dere yatağının taşması sonucu 6 evin zemininde hasar oluştu. Evler yıkılma riskine karşı tahliye edildi. Bartın-Karabük yolu da su altında kaldı.

SULAR AYNI YOLU 2 KEZ ÇÖKERTTİ

Kastamonu'da da sel kabusu yaşandı. İki gündür etkili olan sağanak nedeniyle Sada Çayı, taştı. Şenpazar ve Cide ilçelerine giden yol yıkıldı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda açılan yol, dün etkisini gösteren yağışla birlikte yeniden yıkıldı. Zonguldak Çaycuma'da kuvvetli sağanakla birlikte yollar nehre dönüştü. Sularla birlikte taş parçaları da yolda sürüklendi. İşyerini su basan esnaf, eline kovayı alıp suyu temizlemeye çalıştı. Geçen yıl Kastamonu, Sinop ve Bartın'ı etkileyen sellerde toplam 82 kişi hayatını kaybetmiş, 228 kişi de yaralanmıştı

DEV KAYA EVİ YIKTI

Artvin'e bağlı Taşlıca Köyü'nde şiddetli yağış heyelana neden oldu. Yamaçtan kopan dev kaya kütlesi, önüne çıkan ağaçları devirdi. Hızını alamayan dev kaya, köydeki bir evi kullanılamaz hale getirdi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın