Göktürk-1 uydusundan Ayasofya Camii'nde ilk Cuma

Türkiye, 86 yıl aradan sonra Ayasofya Camii'nde yeniden namaz kılmanın sevincini yaşadı. Cuma namazı için Cami ve çevresine akın eden vatandaşlar Göktürk-1 uydusu tarafından görüntülendi.

Göktürk-1 uydusundan Ayasofya Camii'nde ilk Cuma

Türkiye, 86 yıl aradan sonra Ayasofya Camii'nde yeniden namaz kılmanın sevincini yaşadı. Ayasofya Camii'nin Twitter hesabından, kalabalığın havadan görüntülendiği fotoğraf paylaşıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı caminin içi ve çevresini dolduran binlerce vatandaşın katılımıyla kılındı.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca dua programı düzenlendi. Başkan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca camide düzenlenen dua programında, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

Başkan Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş program sonunda dua etti. 

GÖKTÜRK-1 AYASOFYA'YA AKIN EDEN BİNLERCE KİŞİYİ GÖRÜNTÜLEDİ 

Duaların ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 4 minaresinden 4 müezzinle ezan okundu, 86 yıl sonra kılınan ilk namazda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra çok sayıda Müslüman saf tuttu.

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kadınlar için ayrılan bölümde namazını eda etti.

Ayasofyayı Kebir Camii Şerifi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Göktürk-1 uydusundan çekilen bir fotoğrafa yer verildi.

Fotoğrafta, Cuma namazını kılmak için Ayasofya'ya akın eden binlerce kişi görüldü.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın