Fransa'dan önce CHP rahatsız oldu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bağlı alt komisyonun Paris'te Meclis'ten randevu alamadığını öne süren CHP'li Mahmut Tanal'ın doğru söylemediği ortaya çıktı.

Fransa'dan önce CHP rahatsız oldu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu'nun Paris programı Fransızlardan önce CHP'lileri rahatsız etti. Fransa'ya giden komisyon heyetinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya paylaşımında, Paris'te komisyonun Meclis'ten randevu alamadığını öne sürdü. Tanal, "Paris'te Ulusal Meclis yetkilileri resmi heyetimize randevu vermedi. AK Parti, ülkemizi yurt dışında itibarsızlaştırmış" dedi. Tanal'ı, Paris'e giden heyete başkanlık eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu yalanladı. Çavuşoğlu, CHP'li Tanal'a planladıkları gibi Fransa Ulusal Meclisi'nde Türkiye Dostluk Grubu üyesi Dumas Frédérique ile görüştüklerini hatırlatarak, "Acaba siz başka bir programda mıydınız?!" diye sordu.

ÇAVUŞOĞLU: ACABA BAŞKA PROGRAMDA MIYDINIZ?

Komisyon Başkanı Çavuşoğlu sosyal medya aracılığıyla CHP'li milletvekiline şöyle dedi: "Sayın Tanal, Fransa'da kurumsal nitelik kazandığını gördüğümüz İslam karşıtlığı ile mücadele kapsamında tamamladığımız yurtdışı programımızı bu tür doğru olmayan beyanlarla gölgelemeyelim. Başkanlığını yürüttüğüm Komisyon çalışmalarımız çerçevesinde davet ettiğimiz Senato Dostluk Grubu üyeleriyle Paris Büyükelçiliğimizde bir araya geldik. Planladığımız gibi Fransa Ulusal Meclisi'nde Türkiye Dostluk Grubu üyesi Dumas Frédérique ile de görüştük. Acaba siz başka bir programda mıydınız?! Meclisimizin de, ülkemizin de itibarı yücedir."

PARİS'TE VERİMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Paris Başkonsolosluğu'nda Fransa'daki çatı kuruluşların temsilcileriyle de bir araya gelen Komisyon, Fransa İslam Konseyi yönetim kuruluyla da verimli görüşmeler yaptı. Alt komisyon heyeti Senato Dostluk Grubu üyeleriyle de Paris Büyükelçiliği'nde görüştü. Komisyonun İslam karşıtlığının giderek kurumsallaştığı Fransa'daki etkili temasları CHP'liler tarafından bir kez daha iç politika malzemesi yapılarak çarpıtıldı. Ancak Fransızların randevu vermediği iddiasının yalan olduğu kısa sürede anlaşıldı.

  • mahmut tanal
  • hakan çavuşoğlu
Tüm Güncel haberleri için tıklayın