FETÖ okulları artık Maarif'in

Yurtdışında Türkiye ve Türklere yönelik sempatiyi kullanarak yayılan FETÖ, Batı dışındaki ülkelerde bulunan okullarının yaklaşık dörtte üçünü kaybetti. Maarif Vakfı pek çok ülkede okulları devraldı.

Türkiye, hain FETÖ darbe girişimi sonrasında örgütün insan kaynağı olarak kullandığı eğitim kurumlarına yönelik yurtiçinde ve dışında yoğun bir çalışma yürüttü. Yurtdışında Türkiye ve Türklere yönelik sempatiyi kullanarak yayılan FETÖ, Batı dışındaki ülkelerde okullarının yaklaşık dörtte üçünü kaybetti.

FETÖ darbe girişimi sonrasında geçen 5 yıl içinde büyük kayıplar verdi. Terör örgütü en büyük darbeyi ise insan kaynağı olarak kullandığı eğitim kurumlarının birer birer kapatılmasıyla yedi.

ÜLKE SEVGİSİNİ KULLANDI

FETÖ'cüler, yurtdışında özellikle Türkiye ve Türklere duyulan sempatiyi kullanarak örgütlenmesini yürüttü. Ancak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin yoğun diplomatik faaliyetleri sayesinde, okullar birer birer kapatılmak veya devredilmek zorunda bırakıldı.

Afrika ve Asya gibi Batı dışı bölgelerdeki FETÖ'ye ait yaklaşık 300 civarı okulun yaklaşık dörtte üçü devir, kapatılma, millileştirme veya üçüncü ülkelere satış yoluyla örgütün kontrolünden çıkarıldı.

Türkiye'nin kararlı tutumu ve Türkiye Maarif Vakfı'nın gayretli çalışmaları büyük rol oynadı. Batı dışı dünyadaki FETÖ okullarından 219'u, yani üçte ikisi devralındı. 24 ülkede de yeni okullar açıldı ve MEB onaylı Türkçe Öğretim Müfredatı ile eğitimler verilmeye başlandı.

YARISI ABD'DE KURULDU

FETÖ'nün tüm dünyadaki okullarının yarısını Amerika'daki Charter Okullar ve Avrupa'daki varlığı oluşturuyor. FETÖ'nun eğitim faaliyetlerinde ayrı bir yeri olan ABD'de 4'ü üniversite, 155'i charter okul olmak üzere toplam 312 okulu bulunuyor. Yaklaşık 60.000 öğrencinin eğitim aldığı ve 5 bin civarında kişinin çalıştığı 27 eyaletteki 155 charter okul vasıtasıyla örgüt, ABD devletinden yıllık 500 milyon ABD doları tahmini gelir elde ediyor.

İŞTE ÖRGÜTÜN KARANLIK OKUL AĞI

Terör örgütünün 15 Temmuz 2016'dan önce Asya, Avrupa, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika ile aralarında Avustralya'nın da bulunduğu Okyanusya ülkelerinde eğitum kurumları bulunuyordu. Kıtalara göre tespit edilen okul sayıları şöyle:

Afrika: 63 okul

Asya: 222 okul

Avrupa: 150 okul

Kuzey Amerika: 315 okul (Charter)

G. Amerika: 7 okul

Okyanusya: 10 okul

44 ÜLKEDE 42 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Türkiye Maarif Vakfı, yurtdışındaki Türkçe eğitim ihtiyacını karşılamak için 2021 itibarıyla 104 ülke ile temas kurdu. 52 ülkede temsilcilik ofisi açarak 67 ülkede faaliyete geçen vakıf, 19 ülkede FETÖ iltisaklı 216 okulu devraldı. Maarif Vakfı, 26 ülkede 129 yeni okul açtı. Vakıf, toplamda 44 ülkede 41 yurt, 359 okul, üniversite ve eğitim kurumu işleten ve 42 bin öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti veren Türkiye'nin küresel bir eğitim markası haline geldi.

  • fetö okulları
  • türkiye maarif vakfı
  • darbe girişimi
  • 15temmuz2021
Tüm Güncel haberleri için tıklayın