Eski Büyükelçi Tan'a Kılıç'tan sert tepki: Önemli olan vatan ve milli çıkarlarsa gerisi teferruattır

Türkiye'nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan'ın skandal ifadelerine sert tepki gösteren Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 'Önemli olan vatan ve milli çıkarlarsa gerisi teferruattır ve bu teferruat da gerekirse kapalı kapılar arkasında konuşulur, konuşulmalıdır' dedi.

Eski Büyükelçi Tan'a Kılıç'tan sert tepki: Önemli olan vatan ve milli çıkarlarsa gerisi teferruattır

Sosyal medya hesabında yaptığı "F-35 teslimatının askıya alınabilir. S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir. Gerçekçi ve soğukkanlı olmalıyız" paylaşımda ABD ağzıyla konuşan Namık Tan'a bir tepki de Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'tan geldi.

"Kapıyı içeriden açmaya çalışanlar varken onu kapalı tutmaya çalışmak ne kadar zor." diyerek isim vermeden Namık Tan'ı eleştiren Kılıç, "Ege sorunlarında izlediğimiz tutum hakkaniyete ve  uluslararası hukuka çok da uymuyor diye düşünen hiç mi Yunanistan Büyükelçisi yok? Niye onlar uluorta eleştirmezler ülkelerini?" sorusunu Tan'a yöneltti.

Kılıç, CIA'in, PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olduğunu kabul ettiğini ve ABD tarafından verilen silahlar ile siyasi desteğin uzun vadede ABD'ye zarar vereceğini düşünmelerine rağmen bunu dillendirmemelerini örnek göstererek bir diplomatın yapması gerekenin bu olduğuna dikkat çekti.

"Önemli olan vatan ve milli çıkarlarsa gerisi teferruattır ve bu teferruat da gerekirse kapalı kapılar arkasında konuşulur, konuşulmalıdır." diyen Kılıç'ın bu tür iç meselelerin dışa açık bir şekilde konuşulmaması gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sosyal medya hesabından "Sular ısınıyor" sözüyle başladığı "Dış politikada bin düşünüp bir adım atmak gereklidir" sözünü bugünlerde hatırımızda tutmamızda yarar var diyerek sonlandıran Tan'ın açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

"TÜRKİYE'Yİ DEĞİL, AMERİKA'YI İKAZ EDİN"

Tan'ın "S-400 alımında ısrar, ilişkilerimizi ciddi şekilde gerecektir. Bunun ekonomimize de çok olumsuz yansımaları olur. 'Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir' sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" tweetini alıntılayan Korkmaz "Sn. Büyükelçi Namık TAN , Bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden,Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye’yi değil. Amerika’yı ikaz edin!!!" sözleriyle cevap verdi.

İşte Namık Tan'ın o tweetleri

(Gunes.com)

Tüm Güncel haberleri için tıklayın