Bursa'da korku evi

Teyzesinin çöplerle dolu bir odada bir yıldır aç-susuz tuttuğu 9 yaşındaki çocuk tesadüfen kurtarıldı.

Bursa'da korku evi

DHA-İHA

Bursa'da Aydın S., evini 1 Temmuz 2020'de Kamuran Pınar A.'ya kiraya verdi. Ancak Pınar A. ev sahibine hiç kira ödemedi. Bunun üzerine Aydın S., avukatı Batuhan Arısoy aracığıyla mahkemeye başvurdu. Bursa 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalara Pınar A. hiç katılmadı ve borcunu ödemedi. Bunun üzerine ev için tahliye kararı çıktı. Eve gelen icra ekipleri ise karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta 'Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm!' yazısıyla karşılaşan ekipler tam bir çöp evle karşılaştı.

VÜCUDU YARAYLA KAPLIYDI

Bu sırada çöp evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada kilitli bir odada çöplerin içinde baygın halde bir çocuk buldu. Ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun yaklaşık 1 yıldır odada kilitli tutulduğu, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü.

2 YIL ÖNCE EVİNE ALMIŞ

Olayın ardından polis ekipleri, çocuğun kim olduğunu ve neden çöp evde tutulduğunu belirlemek için soruşturma başlattı. Çocuğun Kamuran Pınar A.'nın kız kardeşi Yasemin A.'nın olduğu ve ismin de Cem Muhammet A. olduğu belirlendi. Kamuran Pınar A.'nın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve yeğenine de kendi baktığı, onu evde kilitli bir odada tuttuğu belirlendi. İki kez gözaltına alınan Pınar A. 'çocuğa eziyet' suçundan adliyeye sevk edilecek. Avukat Batuhan Arısoy ise evde 7 aydır elektrik ve su bulunmadığını söyledi.

ANNE GELİP ALDI

Gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A., 'çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçlamasından serbest bırakıldı. Ancak daha sonra 'çocuğa eziyet'ten ikinci kez gözaltına alındı. Pınar A.'nın savcılıktaki ifadesinde, annesi istemediği için yeğenine kendisinin baktığını söylediği öğrenildi. Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından koruma altına alınan Cem Muhammed A. tedavisinin ardından Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A.'ya teslim edildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın