Bilim Kurulu Üyesi Gündüz'den aşı uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gündüz aşılama konusunda halkın tedirgin olmaması gerektiğini belirterek “CoronaVac yıllardır kullandığımız geleneksel bir aşı yöntemi, yan etkisi yok” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Gündüz'den aşı uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, CoronaVac’ta ciddi bir yan etki görülmediğini belirterek aşı yapılmasında tedirginliğe ve tereddüde yer olmadığını söyledi. “Umarım kısa süre içerisinde bütün halkımızı aşılarız” diyen Gündüz şöyle konuştu: “Bir hastalığı olmadan önce önlemek, olduktan sonra mücadele etmekten çok daha kolay. Dolayısıyla en önemli silahımız aşı.”

SALGINI BİTİREBİLİRİZ

“Aşıdan gelebilecek birtakım yan etkiler olabilir ama bu hastalığı geçirirken oluşabilecek hasardan daha yüksek değil. Bu nedenle ben herkesin aşılanması ve bu konuda tereddüt etmemesi gerektiğini düşünüyorum. CoronaVac’tan sonra da başka bir aşının yapılmasının gerektiğini düşünmüyorum. Kovid-19 salgını aşılamasında, geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimizi yansıtacağız. İnşallah düzenli, güvenli ve hızlı bir aşılamayla salgının önüne geçeceğiz.” 

NORMALE DÖNÜŞ İÇİN BİR FIRSAT 

AB üyesi birçok ülkede olduğu gibi Avusturya’da da 27 Aralık’ta ilk aşılar vurulmaya başlandı. Avusturya’nın farklı eyaletlerinde uzun yıllar görev alan Dr. Turgay Taşkıran ve Dr. Hüseyin Evren, Pfizer-BioNTech aşısının ilk dozunu yaptırdı. Aile hekimi Dr. Turgay Taşkıran “Sabah 11.00’de aşımı yaptırdım, 12.00’de işime başladım. Hiçbir yan etki olmadı. Sadece aşı yaptırdığım kolda hafif bir ağrı hissettim. Bugün o ağrı da kalmadı. Aşı, hastalığın seyrini çok hafifletiyor. Gribal enfeksiyon gibi seyrediyor.”

‘BENCE BİR NİMET’

Innsbruck’taki devlet hastanesinde 10 yıldır iç hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Hüseyin Evren ise şöyle konuştu: “Eski hayatımıza dönmek için bu aşı bir fırsat. Aşıyı düşmanlaştırmamalıyız, bir nimet olarak görmeliyiz.” 

Tüm Güncel haberleri için tıklayın