Başkan Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Konya Şehir Hastanesi tam kapasiteye geçiyor

Başkan Erdoğan'ın 'Hayalim' dediği şehir hastanelerinden biri olan Konya Şehir Hastanesi hizmete giren ilk etabının ardından bugün ikinci etapla birlikte 1250 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacak. Konya Şehir Hastanesi'nde düzenlenecek açılış törenine Başkan Erdoğan katılacak.

Başkan Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Konya Şehir Hastanesi tam kapasiteye geçiyor

Ağustos ayında 838 yataklı ilk etabıyla hizmet vermeye başlayan Konya Şehir Hastanesi bugünden itibaren tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak.

Konya Şehir Hastanesi, Başkan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle açılıyor.

Sağlık Bakanlığınca, kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan Konya Şehir Hastanesi, Ağustos ayında hasta kabulüne başlamıştı.

Başkan Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinden biri olan Konya Şehir Hastanesi hizmete giren ilk etabının ardından bugün ikinci etapla birlikte 1250 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin sağlık yatırımlarına hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Covid-19 salgınının etkili olduğu dönemde, 1250 yataklı bir sağlık kompleksinin daha hizmete girdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konya Şehir Hastanesi, 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere toplam 1250 yatakla hizmet verecek. 380 poliklinik ve 49 ameliyathanesi olan hastanenin 73 görüntüleme odası, 442 tek yataklı, 272 iki yataklı odasının yanı sıra 8 adet de suit odası bulunuyor. 421 bin 566 metrekare kapalı alanı olan hastane 2 bin 923 kapalı 188 açık otopark kapasitesine sahip. Trijenerasyon sistemi ile kesintisiz enerjiye sahip Hastanenin hava ambulanslarını kullanabilmesi için helikopter pisti bulunuyor. Gelişmiş tıbbi donanım ve nitelikli insan kaynağı ile hizmet verecek Hastane hem Konya hem de çevre illerin sağlık hizmetlerine önemli katkılar yapacak. Yurtdışından hasta kabulü ile sağlık turizmi alanında hizmet verecek hastane ülke ekonomisine de katkı sağlayacak." 
Tüm Güncel haberleri için tıklayın