Başkan Erdoğan duyurdu! 'İki milyon Suriyeli geri dönecek'

Başkan Erdoğan Barış Pınarı harekatına ilişkin son bilgileri paylaştı. Erdoğan, 'Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz.' dedi.

Başkan Erdoğan duyurdu! 'İki milyon Suriyeli geri dönecek'

Başkan Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan, "(Gümrük) Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor." dedi.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞINCAYA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene, hedeflerimize ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

"2 MİLYON SURİYELİ SIĞINMACININ EVLERİNE DÖNMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

AA

Tüm Güncel haberleri için tıklayın