Ankara'da ilaç istismarcılığı yapan 40 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilaç istismarı yaparak dolandırıcılık yapan 40 şüpheliyi yakaladı. Aralarında kamu görevlisinin de olduğu suçluların bir kısmının geçmişte benzer suçları işlemiş olduğu öğrenildi.

AA

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 34'ünün hemofili hastası olduğu ve kendilerine yazılan ilaçları sattıkları tespit edildi. Aralarında bir kamu görevlisi de bulunan şüphelilerden bazılarının geçmişte benzer suçtan kayıtlarının olduğu öğrenildi.

Ankara'da mali polis, "ilaç istismarı yaparak nitelikli dolandırıcılık yaptıklarını" tespit ettiği 40 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile yürüttüğü koordineli çalışma ile Ankara ve civar illerde bazı kişilerin, nitelikli dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğunu tespit etti.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri tespit edilen 40 şüphelinin, "ilaç istismarı yaparak haksız kazanç sağladığını" belirleyen ekipler, operasyon başlattı. "Tampon" adı verilen operasyonda, şüphelilerden 15'i Ankara'da, 25'i ise çevre illerde yakalanarak gözaltına alındı.

Elde edilen deliller ışığında aralarında bir kamu görevlisinin de bulunduğu şüphelilerden 34'ünün Hemofili hastası olduğu, hasta olmalarından dolayı ilaç bedellerinin devlet tarafından karşılanmasını istismar ederek kendi kullanmaları için reçete edilen ilaçlar ile ihtiyaçları olmadığı halde fazladan yazdırdıklarını ilaç simsarlarına verdikleri bunun karşılığında para alarak maddi menfaat sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerden 6'sının ilaç simsarı ve fason ilaç şirketi çalışanı ya da sahibi olduğu, bu kişilerin de Hemofili hastaları ile irtibat kurarak yazdırılan ilaçları topladıkları daha fazla ilaç satılmasını sağlayarak firmalarına kazanç sağladıkları tespit edildi.

İl il gezerek ilaç topladı Şüphelilerden M.D ve İ.Y.P un il il gezerek şebeke ile iş birliği yapan hemofili hastalarından ilaç toplayarak para verdiği belirlendi. Öte yandan bir başka hemofili hastası şüphelinin ise Ankara'da daha fazla ilaç yazdıramayınca farklı illerdeki hastanelere müracaat ettiği tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda fazla yazılan ve hastalar tarafından kullanılmayan ilaçlar nedeniyle 13 milyon lira kamu zararı oluştuğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette ifadelerinin alınmaya başlandığı, tespit edilecek yeni şüphelilerle birlikte operasyonun genişletilerek sürdürüleceği öğrenildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın