3 kişi gözaltına alındı: Malatya'da bina çöktü... Çok sayıda yaralı var

Malatya'da bir binada göçük meydana geldi. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 14 kişi yaralı kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'AFAD Başkanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi' açıklamasında bulundu.

AA

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çöken bina enkazından şu ana kadar 14 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

AA'nın aktardığı habere göre, merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 14 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine, binadaki çökmenin neden kaynaklandığına ilişkin henüz tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Enkazdan 14 yaralının kurtarıldığını ifade eden Baruş, "Enkazdan şu an için 14 kişi kurtarıldı ve sağlık durumlarında ciddi bir durum söz konusu değil. Binada 20 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Malatya Valisi Aydın Baruş, göçük meydana gelen binanın enkazından şu ana kadar 14 kişinin kurtarıldığını, 3 kişinin taburcu edildiğini, 2 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Baruş, gazetecilere, iki katlı binada saat 16.50 sıralarında çökme meydana geldiğini, kendi imkanlarıyla enkazdan çıkanların verdikleri bilgiye göre yaklaşık 15 kişinin binada bulunduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Baruş, "Şu ana kadar 14 kişi sağ olarak kurtarıldı enkazdan. 14 kişiden hastanede yatan 3 kişi taburcu oldu. 2 vatandaşımızın akciğerlerinde kanama olduğu için yoğun bakımda takip ediliyor, hayati tehlikeleri yok. Diğer vatandaşlarımız da hafif yaralı. Şu anda kurtarılanlar arasında hayati tehlikesi bulunan olmadığını söyleyebiliriz." dedi.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI

"Çökme esnasında binada 21 kişi bulunuyordu. Olayla ilgili Başsavcılık soruşturma başlattı, 3 kişi gözaltına alındı."

BAKAN SOYLU: ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, can kaybının olmadığını bildirdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD Başkanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Allah'a şükür, can kaybımız yok. Yaralanan hemşehrilerimize acil şifalar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten uzak eylesin." ifadelerini kullandı

Tüm Güncel haberleri için tıklayın