100 kişiye gözaltı kararı! Jandarmada akademik yapılanmaya darbe

FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında profesör ve doçentlerin olduğu 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın FETÖ mensuplarının deşifresine yönelik çalışmaları sonucu, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasındaki gizli sorumlulara yönelik soruşturma başlatıldı.

AKADEMİK KADRO

Bu kapsamda 6'sı görevde kamu personeli, aralarında öğretmen, doktor, mühendis, uzman, uzman yardımcısı, akademisyen (1 profesör, 1 doçent, 4 doktor, 2 araştırma görevlisi) olarak görev yapmış 57'si çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilmiş kamu görevlisi, 37'si özel sektör çalışanı toplam 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, Ankara merkezli 40 ildeki zanlıların yakalanması amacıyla operasyon başlattı.

SINIRDAN KAÇAMADILAR

Öte yandan Edirne'de Yunanistan'a kaçmaya çalışan aralarında eski savcının da bulunduğu FETÖ şüphelisi 4 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, İpsala İlçesi'ne bağlı Karpuzlu beldesi yakınlarında yaptıkları operasyonda Yunanistan'a kaçmaya çalışan meslekten ihraç edilen savcı M.K, ihraç komiser D.M, B.B. ve S.Y'yi yakaladı.

MİT VE EMNİYET'TEN 'İZDİVAÇ' OPERASYONU

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce FETÖ'ye yönelik 'izdivaç' dosyası kapsamında 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Aralarında Boğaziçi ve Dicle Üniversitesi mezunlarının da bulunduğu şüphelilerden 3'ünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın