Ancak çoğu insan yoğun kokusu nedeniyle sarımsaktan uzak durur.
Peki, sarımsak kokusunu doğal olarak nasıl önleyebilirsiniz?
İşte sarımsak kokusunu gidermenin doğal yolları...
Maydanoz yiyin: Sarımsağın içindeki sülfür bileşenleri sadece ağızda yayılmıyor..
Aynı zamanda midenizde de yayılır ve akciğerleriniz ile cildinize sızar.
Bu nedenle sarımsak kokusundan kurtulmak ağzınızı temizlemekten daha karmaşıktır.
Aşçıların tabakları süslemekte kullandığı maydanoz ile sarımsak kokusundan kurtulabilirsiniz.
Klorofil ve polifenol gibi bitki kimyasalları sarımsağın içindeki sülfür bileşenlerini tutar ve kokunun etkisizleştirilmesine
Nane, fesleğen, kekik, kişniş ve dereotu da maydanoz gibi benzer etkiye sahip.
Süt için: 2010 yılında "Journal of Food Science" isimli dergide yayınlanan habere göre, yemek sırasında ya da yemekten sonra süt içerseniz süt sarımsağın kokusunu azaltır.
Sütün içindeki su, ağız gargaraları gibi işlev görür ve sütteki yağ da sarımsaktaki sülfürü etkisizleştirir.
Bu nedenle tam yağlı süt yağsızdan daha etkilidir.
Domates sosunuza mantar ekleyin...
Araştırmalara göre, mantarın içinde bulunan polifenoller sarımsağın kokusunu önleyen diğer bileşenlerden daha hızlı çalışır.
Yemekten sonra tatlı yerine meyve yiyin: Elma,
Yaban mersini
Kızılcık
Çilek türleri
Ananas
Kivinin içindeki doğal enzimler sülfür bileşenlerini parçalar ve sarımsağın ağır kokusunu yok eder.
Yeşil çay için: Polifenol bakımından zengin olan yeşil çay sarımsağın kuvvetli ağır kokusunu bastırır.